NHL: Philadelphia dobila divizijski dvoboj s Pittsburghom

Philadelphia je na gostovanju pri Pittsburghu zmagala z 2:1, uspešna sta bila še Minnesota in Dallas.

Objavljeno
14. november 2013 09.35
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pittsburgh - Moštvo Philadelphia Flyers se je na dvoboju metropolitantske divizije pomerilo s Pittsburghom in zmagalo z 2:1, kar je bila za »letalce« tretja zaporedna zmaga (vrhunci v spodnjem videu).

Domačini so zadeli že po 19 sekundah, vendar so sodniki po ogledu posnetka razveljavili gol Chrisa Kunitza, saj naj bi ta plošček brcnil v gol, tako da je ostalo pri začetnem izidu.

Hokejisti Pittsburgha so bili še naprej nevarnejši in so v prvi tretjini sprožili dvakrat več strelov od nasprotnikov (16:8), ki pa so dosegli edini gol v tem delu igre. Wayne Simmonds si je v 17. minuti izboril plošček v napadalni tretjini in podal do Braydena Schenna, ta pa je natančno meril v levi zgornji kot domačih vrat.

Gostitelji so se v igro vrnili v 29. minuti, ko so izkoristili dvominutno kazen Jaya Rosenhilla. Jussi Jokinen je po nizu podaj plošček poslal pred gol Philadelphie, kjer se je dobro znašel Sidney Crosby in izenačil na 1:1.

Phialdelphia je tekmo odločila v 38. minuti, ko je Jakub Voraček sprožil z razdalje, pred vrati Pittsburgha pa se je najbolje znašel Schenn in dosegel še svoj drugi gol na tekmi za končnih 2:1.

»Tekmo smo začeli slabo, vendar je bil naš vratar Ray Emery zelo dober (ubranil je 31 strelov, op. p.) in nas je držal v igri. Všeč mi je to, da smo si danes morali izboriti zmago. Trenutno smo na zmagovalni poti, vendar je sezona še dolga,« je dejal trener Philadelphie Craig Berube.

Na preostalih tekmah je Minnesota po izvajanju kazenskih strelov premagala Toronto z 2:1, Dallas pa je bil s 3:0 boljši od Edmontona.

 

Izidi lige NHL

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 2:1 - kazenski streli

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1:2

Edmonton Oilers - Dallas Stars 0:3