NHL: Phoenixu prva tekma konferenčnega polfinala

Phoenix Coyotes so na prvi tekmi konferenčnega polfinala po podaljšku s 4:3 premagali Nashville Predators.

Objavljeno
28. april 2012 07.50
Posodobljeno
28. april 2012 08.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Arizona - V severnoameriški ligi NHL se nadaljujejo izločilni boji, v noči s petka na soboto so v Arizoni odigrali prvo tekmo konferenčnega polfinala, na kateri sta se pomerila Phoenix in Nashville. Domači so žilave goste strli šele po podaljšku (4:3) in poskrbeli za zgodovinski dosežek.

Phoenix je na uvodnih sedmih dvobojih končnice kar šestkrat igral podaljške, kar se doslej še ni zgodilo, pri čemer je ekipa iz Arizona slavila štirikrat. Tudi včeraj se je morala še kako potruditi, saj so domači kar trikrat vodili (1:0, 2:1, 3:2), a je gostom na koncu vseeno uspelo izsiliti podaljšek.

Po prvi tretjini je bil izid izenačen, potem ko je Phoenix v 8. minuti v vodstvo popeljal Radim Vrbata, za Nashville pa je v 15. minuti izenačil Brandon Yip. Potek igre v drugih dvajsetih minutah je bil zelo podoben uvodnim, saj so domači prek Rotislava Kiesle znova povedli, gostje pa so jih s pomočjo Andreja Kostitsyna spet ujeli. Phoenix je kljub temu na odmor odšel z majhno prednostjo, za kar je v 37. minuti poskrbel Mikkel Bødker.

V zadnji tretjini sta mreži dolgo mirovali in vse je že kazalo na zmago Phoenixa, ko je pet minut pred koncem rednega dela Nashville, natančneje Martin Erat, izkoristil številčno prednost gostov in svoji ekipi zagotovil podaljšek. V tem je na sceno stopil domačin Ray Whitney in z odločilnim golom v 75. minuti poskrbel za zmago Phoenixa.

»Ko vodimo za gol, se preveč sprostimo in dovolimo nasprotnikom, da napadejo z vso močjo. To je vsekakor ena izmed stvari, ki jih bomo morali popraviti,« je po tekmi povedal 39-letni Whitney, eden izmed junakov zmage, med katere sodi tudi domači vratar Mike Smith, ki je ubranil kar 39 strelov na svoja vrata.

Druga tekma konferenčnega polfinala bo v nedeljo, ko se bosta moštvi znova pomerili v Phoenixu.

Izid, 2. kolo končnice:

Zahod:

Phonex Coyotes - Nashville Predators 4:3 (po podaljšku)

(Rezultat v zmagah je 1:0 za Phoenix)