NHL: Pingvini v Edmontonu do šeste zaporedne zmage

Pittsburgh je na gostovanju v Edmontonu zabeležil šesto zaporedno zmago (2:1), tekmo je odločil Kessel.

Objavljeno
07. november 2015 09.03
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Edmonton - Hokejisti Pittsburgha so v noči s petka na soboto potrdili odlično formo, saj so v gosteh premagali Edmonton z 2:1 in vknjižili šesto zaporedno zmago.

Pittsburgh je v uvodni tretjini pokazal več želje po golu in nasprotnike nastreljal s 15:5, vendar pa sta mreži mirovali. Gostitelji so sicer zadeli v 17. minuti, ko je plošček v mrežo potisnil Patric Hornqvist, vendar pa so sodnik gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Druga tretjina se je začela s hitrim golom Edmontona, pri katerem je v 45. sekundi z leve strani streljal Oscar Klefbom in premagal Jeffa Zatkoffa.

Gostje so izenačili v 40. minuti, ko je Matt Cullen pred golom videl nepokritega Daniela Spronga, ta pa ponujene priložnosti in izpustil iz rok in zadel za 1:1.

Pittsburgh je tekmo odločil deset minut pred koncem rednega dela. Junak je bil novinec v moštvu Phil Kessel, ki je ob igralcu več natančno sprožil z leve strani. Za 28-letnega Američana, ki se je klubu pridružil letošnje poletje iz Toronta, je bil to peti gol v sezoni, na trinajstih tekmah pa je vknjižil devet točk (5+4) in ima drugi najboljši izkupiček v moštvu - pred njim je le Jevgenij Maljkin (4+6).

Pingvini se zavoljo zmagovalnega niza povzpenjajo po lestvici. Po trinajstih tekmah imajo 18 točk in so na četrtem mestu vzhodne konference, za vodilnim Montrealom pa zaostajajo za 7 točk.

Rezultati lige NHL

Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins 1:2

Carolina Hurricanes - Dallas Stars 1:4

New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 4:2

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 1:2 (po podaljšku)

Colorado Avalanche - New York Rangers 1:2

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 4:2