NHL: Pittsburgh le še zmaga loči od konferenčnega finala

Objavljeno
23. maj 2013 10.18
NHL/
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

Ottawa/Vancouver - Pittsburgh Penguins so le še zmago oddaljeni od uvrstitve v konferenčni finale na Vzhodu. V dvoboju z moštvom Ottawa Senators so v gosteh dobili tudi četrto tekmo (7:3) in v zmagah povedli s 3:1.

Gosti so se v dvorani Scotiabank Place v Ontariu razigrali v zadnji tretjini, v kateri so dosegli kar štiri zadetke in dokončno pokopali upe senatorjev. Kapetan pingvinov Sidney Crosby kljub visoki zmagi na četrti tekmi ni želel razmišljati korak dlje.

»Nehajte me spraševati o morebitnem konferenčnem finalu z Boston Bruins. Pred koncem pete tekme o tem ne bom ne razmišljal ne govoril. Še nas čaka delo,« je bil odločen Crosby. Tudi Boston še ni napredoval v konferenčni finale, vendar proti New York Rangers v zmagah vodi že s 3:0.

Jarome Iginla in James Neal sta danes vsak zadela po dvakrat, po enkrat pa so bili za goste, ki so po uvodni tretjini zaostajali z 1:2, uspešni Crosby, Chris Kunitz in Pascal Dupuis. Vratar Tomaš Vokoun je ubranil 30 strelov.

Za Ottawo so zadeli Milan Michalek, Kyle Turris in Daniel Alfredsson, domači vratar Craig Anderson pa je moral po šestem prejetem zadetku na klop; zamenjal ga je Robin Lehner. Morebitna odločilna peta tekma bo v petek Pittsburghu.

Po dveh slabih sezonah se je moral posloviti Vigneault

Vodstvo Vancouver Canucks je po izpadu v prvem kolu odpustilo glavnega trenerja Alaina Vigneaulta in oba njegova pomočnika, Ricka Bownessa in Newella Browna, je potrdil generalni direktor moštva Mike Gillis.

Vigneault je bil na čelu ekipe vse od junija 2006 in jo popeljal do vsaj 30 zmag v šestih zaporednih sezonah; leta 2011 pa tudi do rekordnih 54 in nastopa v finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal.

Vendar pa je Vancouver lani nastope v končnici končal že v prvem krogu in izpadel proti poznejšim prvakom Los Angeles Kings, za katere igra tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ta mesec pa jih je prav tako v prvem krogu izločil San Jose.

Izid lige NHL

Konferenčni polfinale na Vzhodu

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 3:7

(Pittsburgh je povedel v zmagah s 3:1)