NHL: Pittsburgh na pragu konferenčnega finala

Hokejisti Pittsburgha so slavili v New Yorku s 4:2 in si v noči s petka na soboto lahko priborijo napredovanje v konferenčni finale.

Objavljeno
08. maj 2014 07.43
Posodobljeno
08. maj 2014 08.15
APTOPIX Penguins Rangers Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Moštvo Pittsburgh Penguins je v noči s srede na četrtek gostovalo pri New York Rangers in zmagalo s 4:2, za napredovanje v konferenčni finale pa potrebuje le še eno zmago (vrhunci v spodnjem videu).

Pri Pingvinih se je v Madison Square Gardnu najbolj izkazal Jevgenij Malkin z golom in podajo, s skupno dvanajstimi točkami v končnici pa po učinkovitosti zaostaja le za Zachom Parisejem (4+9) in Anžetom Kopitarjem (4+10).

Pri gostih se je z dvema točkama izkazal tudi Sidney Crosby (1+1), vratar Marc-Andre Fleury pa je ustavil 13 strelov. Na drugi strani je imel vratar New Yorka Henrik Lundqvist več dela, tekmo je končal s 23 obrambami.

Pittsburgh je za prvi gol na tekmi potreboval le dve minuti in pol, potem ko je Jevgenij Malkin prestregel plošček v srednji tretjini, si s Sidneyjem Crosbyjem izmenjal dvojno podajo in iz obrata zadel za 1:0.

Domačini so izenačili v 26. minuti, za zadetek je s samostojnim prodorom poskrbel branilec Carl Hagelin. New York je nato še pred koncem druge tretjine prejel še drugi gol, tokrat z igralcem več. Medtem ko je bil Jevgenij Malkin b 39. minuti na klopi za kaznovane, je Chris Letang z globinsko podajo zaposlil Briana Gibbonsa, ta je zapravil protinapad, vendar se je plošček odbil pred njegovega soigralca Brandona Sutterja, ki ni naredil napake.

Zadnja tretjina se je začela po željah gostov, ki so v 48. minuti znova povedli z dvema goloma razlike. Jussi Jokinen je z leve strani sprožil strel, plošček pa se je odbil od drsalke domačina Marca Staala in končal v mreži. Jokinen je s tem še na sedmi zaporedni tekmi dosegel vsaj točko. New York se je v igro vrnil z golom Matsa Zuccarella v 54. minuti, a je Chris Kunitz že 57 sekund kasneje postavil končni izid 4:2.

Pittsburgh si lahko napredovanje v konferenčni finale zagotovi v noči s petka na soboto, ko bo gostil peto tekmo.

 

 

 

NHL, drugi krog končnice

Vzhod

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2:4 /1:3/