NHL: Pittsburgh ob drugo zaključno žogico (VIDEO)

Hokejisti Chicaga so le še eno zmago oddaljeni od konferenčnega finala v NHL.

Objavljeno
12. maj 2014 11.41
SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-SIX
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York − Hokejisti Pittsburgha so zamudili novo priložnost, da bi se že sinoči prebili v konferenčni finale NHL. Na gostovanju pri New York Rangers so si dobro tlakovali pot za uspeh, sprožili kar 37 strelov na tekmečeva vrata (gostitelji le 29), a nikakor niso mogli spraviti na kolena razigranega švedskega čuvaja mreže Henrika Lundqvista. Rangerji so se torej veselili zmage s 3:1 in izsilili odločilni sedmi obračun drugega kroga končnice.

Kako resno mislijo domači, je bilo jasno po sedmih minutah igre, ko so vodili že z 2:0. Najprej je v polno zadel Martin St. Louis, ki na ledu preboleva nedavno izgubo mame, nato še Carl Hagelin. Nekaj upanja je Pingvinom vrnil gol Brandona Sutterja, a je že v drugi tretjini njihov odpor dokončno strl Derick Brassard s svojim četrtim golom v izločilnih bojih. »Želeli smo si dati priložnost − in dali smo si jo,« je poudaril trener NY Rangers Alain Vigneault. Klub se ni doslej v zgodovini, v 16 poskusih, še nikdar izvlekel po zaostanku z 1:3 v zmagah.

Chicago korak od končnice

Z domačim skalpom Minnesote (2:1) pa je le še korak od konferenčnega finala zasedba Chicaga, ki vodi s 3:2 v zmagah. Prvi so resda ušli gostje po zaslugi Erika Haule, ravno na polovici tekme je številčno premoč izkoristil Bryan Bickell in izenačil, mož odločitve je bil Jonathan Toews, ki pa mu je gol nastavil Marian Hossa s svojo že deveto podajo v končnici − v tem segmentu je tretji najučinkovitejši igralec v izločilnih bojih. »To je igra, za kakršno si prizadevamo, in to je igra, ki nas je rešila v zadnjih nekaj dvobojih,« je poudaril Toews.

IZIDA 2. KROGA KONČNICE NHL

Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 2:1 - v zmagah 3:2

Bryan Bickell 30. (PP1), Jonathan Toews 45.; Erik Haula 17.

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 3:1 - v zmagah 3:3

Martin St. Louis 4., Carl Hagelin 7., Derick Brassard 36.; Brandon Sutter 17.