NHL: Quick ni imel svojega večera, Dubnyk pa je Kralje spravljal v obup (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v Minnesoti klonili z 1:4. Usodna je bila zlasti slaba prva tretjina.

Objavljeno
29. marec 2015 09.20
Kings Wild Hockey
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

St. Paul - Po treh zaporednih zmagah v New Yorku (pri vseh je kraljeval Anže Kopitar), so hokejisti moštva Los Angeles Kings tokrat klonili proti Minnesoti, ki so jo v tej sezoni premagali že dvakrat. A tokrat so bili boljši gostitelji in zmagali s 4:1, zlasti po zaslugi odličnega vratarja Devana Dubnyka (zbral je 32 obramb). Za Kralje je bila usodna zlasti uvodna tretjina, ko je iz vrat moral vratar Jonathan Quick, ki je dovolil dva zadetka v sedmih poskusih. Edini gol za prvake je v drugi tretjini zabil Dwight King.

Minnesota je prvič zadela že iz prvega poskusa, v četrti minuti je Mikko Koivu streljal z modre črte in našel osamljenega Nina Niderreiterja, ki je matiral Quicka za 1:0. Domači so bili bolj razpoloženi, Thomas Vanek je zadel vratnico, v 14. minuti pa je Koivu po podaji Chirsa Stewarta od strani zadel na bližnjo vratnico pod prečko in povišal vodstvo na 2:0.

Tako je z drugo tretjino med vratih Kraljev dobil priložnost Martin Jones. Kralji so se vendarle prebudili in zaigrali nevarneje, bili blizu zadetka že v drugi minuti nadaljevanja, a vratar Devan Dubnyk je bil odlično razpoložen. Vendarle pa je v 24. minuti klonil, Tyler Toffoli je zaposlil Jeffa Carterja, ta pa je podal še na drugo stran do osamljenega Dwighta Kinga, ki je zadel za znižanje vodstva. Kralji nato ob koncu drugega dela niso izkoristili prednosti s kar dvema igralcema več.

Zadnje tretjine gostje niso začeli slabo, a znova niso zadeli ob igri z igralcem več, Dubnyk jih je z obrambami spravljal v obup. V 56. minuti je nato napako naredil Toffoli, po njegovi izključitvi pa je v 57. minuti Niederreiter dobro podstavil palicoob tretjem golu, dve minuti za tem pa je v prazna vrata po napaki Browna še drugi gol dosegel Koivu za končnih 1:4.

Kralji bodo turnejo petih gostujočih tekem sklenili v Chicagu v noči na torek.