NHL: poraz Kraljev ob 600. golu Iginle (VIDEO)

Po petih zaporednih zmagah so hokejisti Los Angelesa morali priznati premoč Coloradu z 1:4. Anže Kopitar spet s podajo.

Objavljeno
05. januar 2016 07.30
Š. Ro.
Š. Ro.

Denver -  Zmagoviti niz hokejistov moštva Los Angeles Kings v ligi NHL se je sinoči končal v Denverju, Colorado Avalanche je zmagal s 4:1. Slovenski hokejist Anže Kopitar vseeno znova ni končal praznih rok: dosegel je podajo za gol Tylerja Toffolija, s katerim se v zadnjem obdobju odlično ujameta. To je bil že njegov peti gol na petih tekmah in pa tudi edini gol Kraljev, ki so v drugi tretjini v igri z igralcem več izenačili na 1:1.

Ob zmagi so domači navijači v dvorani Pepsi slavil dva velika junaka: Tyson Barrie je bil z dvema goloma in dvema podajama kajpak najučinkovitejši mož na ledu, poseben aplavz pa je prejel tudi Jarome Iginla - dosegel je svoj 600. gol na tekmah severnoameriške hokejske lige. Z zadetkom v igri z igralcem več za končni izid je postal 19. igralec v zgodovini, ki so presegli ta mejnik. Nanj je sicer čakal zadnje štiri tekme, v tej sezoni pa jih je zbral 11.

Po prvi tretjini brez zadetkov je Barrie prvič zadel v sedmi minuti drugega dela, ko je bil kaznovan Jake Muzzin. Lepo mu je podal Matt Duchene, vratarja Jhonasa Enrotha pa je premagal z modre črte. Po odgovoru Kraljev in izenačenju in 19. golu Toffolija v tej sezoni, je nato Barrie za vodstvo spet poskrbel v 13. minuti druge tretjine. Andreas Martinsen mu je oddal plošček po protinapadu, znova pa ga vratar gostov ni znal ustaviti. Najboljši igralec tekme je nato hitro po začetku zadnje tretjine poskrbel še za podajo za gol Duchena (znova v power-playu) ter do zgodovinskega dosežka nato pomagal še Iginli šest minut pred koncem.

Veliko zaslug za poraz Los Angelesa po petih zaporednih zmagah je imel tudi vratar Sejmon Varlamov s 30 obrambami, na drugi strani je Enroth dovolil štiri gole ob 28 obrambah. Šest strelov v okvir vrat nasprotnika je sprožil tudi Kopitar, ki je brez zadetka na zadnjih petih tekmah. Nazadnje je bil med strelci ob zmagi proti Arizoni 26. decembra. Je pa zato Hrušičan na zadnjih šestih tekmah vpisal vsaj eno podajo za skupno 29 točk (10 golov, 19 podaj). Slovenski hokejist je po drugem zadetku domačih dobil visok plošček v obraz in zato potreboval zdravniško pomoč, vseeno pa se je v nadaljevanju vrnil na klop.

Los Angeles naslednja tekma čaka v noči na petek, ko bodo gostili Toronto Maple Leafs.

 

 

NHL:

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 4:1
(Anže Kopitar podal za 1:1, sicer vpisal šest strelov proti golu)

New Jersey Devils - Detroit Red Wings 0:1

Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 2:3

St. Louis Blues - Ottawa Senators 2:3 (podaljšek)

Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 1:0 (podaljšek)