NHL: poškodba Kopitarja ob zmagi nad St. Louisom (VIDEO)

Slovenski hokejski zvezdnik se po prvi tretjini ni več vrnil na led, potem ko je z glavo priletel v komolec Ryana Reavesa.

Objavljeno
04. november 2015 07.38
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

St. Louis - Potem ko so aktualni prvaki lige NHL, hokejisti Chicaga, včeraj prekinili sedem tekem dolg zmagoviti niz Los Angelesa, Kralji niso potrebovali dolgo, da so se vrnili v pravi ritem. Že noč pozneje so bili namreč vnovič uspešni, že osmič v sezoni, s čimer so se utrdili na petem mestu razpredelnice zahodne konference z zgolj točko manj od drugouvrščenega St. Louisa, ki so ga sinoči odpravili na gostovanju s 3:0.

V prvi polovici tekme pred 17.529 gledalci v Scottrade Centru ni bilo videti golov, nato pa se je domača mreža trikrat zatresla. Še pred drugim odhodom na odmor je goste v vodstvo ob številčni premoči na ledu (zgolj devet sekund prej je moral na klop za kaznovane Troy Bouwer) popeljal Jeff Carter s svojim petim golom v sezoni, nato pa je bilo treba spet čakati skoraj 20 minut čiste igre, da je šel vratar St. Louisa Jake Allen drugič na kolena, ukanil ga je Tanner Pearson. Oba strelca prvih dveh zadetkov sta se znašla še v vlogi podajalcev tri četrt minute pred zadnjim piskom sirene, ko je prazno mrežo zatresel Trevor Lewis in postavil končni izid, ki lepo odraža razmerje moči na parketu, saj so bili Kralji precej več pri strelu (34:24).

V vrstah zmagovalcev se je zelo izkazal 27-letni švedski čuvaj mreže Jhonas Enroth, ki je prvič, odkar se je poleti iz Dallasa preselil v Los Angeles, in šestič doslej v NHL zaklenil mrežo. Priložnost za dokazovanje je namesto standardnega Jonathana Quicka dobil drugič v sezoni in jo ponovno dobro izkoristil, enako kot pred slabima dvema tednoma, ko so Kralji na gostovanju odpravili San Jose s 4:1, tedaj je zbral kar 39 obramb.

Svoje statistike pa ni dodatno oplemenitil slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je dvakrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, a ostaja pri štirih zadetkih v sezoni. Vendar pa je potrebno podčrtati, da je 28-letni Hrušičan na ledu prebil zgolj pet minut, saj se je poškodoval že ob koncu 12. minute. Med drsanjem mimo tekmečevega napadalca Ryana Reavesa je namreč z glavo naletel na njegov komolec in se zgrudil na led, prvo tretjino je nato še spravil pod streho, v nadaljevanju pa se na ploskev ni več vrnil. Reaves jo je odnesel brez kazni, vendar pa lahko vodstvo lige po pregledu posnetka igralca sankcionira tudi naknadno.

»Z Anžetom se govoril po tekmi. Bolje se počuti, kar je za nas odlična novica,« je pripomnil trener Darryl Sutter, ki je imel izjemne težave s tem, koga postaviti na izpraznjeno mesto v Kopitarjev napad. Poskusil je z Andyjem Andreoffom iz četrtega napada in novincem Jordanom Wealom, ki pa seveda nista bila pravi alternativi za enega ključnih napadalnih mož pri Kraljih.

IZIDI LIGE NHL

St. Louis Blues : Los Angeles Kings 0:3 (Anže Kopitar 0+0 v 5 minutah do poškodbe)
Boston Bruins : Dallas Stars 3:5
New York Islanders : New Jersey Devils 2:1
New York Rangers : Washington Capitals 5:2
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 2:1
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 1:2 - po podaljšku
Colorado Avalanche : Calgary Flames 6:3
Edmonton Oilers : Philadelphia Flyers 4:2
San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets 2:5