NHL: Kralji za izjemen povratek nagrajeni s točko (VIDEO)

Los Angeles Kings so doma po podaljšku izgubili proti Nashvillu s 6:7. Anže Kopitar je vpisal tri podaje. Rekord Jagra.

Objavljeno
04. januar 2015 01.13
SPO-HKO-HKN-NASHVILLE-PREDATORS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči s sobote na nedeljo gostili Nashville in po podaljšku izgubili s 6:7 (vrhunci v spodnjem videu).

Gledalci so v Staples Centru spremljali izjemen dvoboj. Njihovi ljubljenci so po 24. minutah že zaostajali z 1:5 in po 49. minutah s 3:6, vendar pa so v zadnjih dveh minutah dosegli tri gole in izsilili podaljšek, ki pa ga je v 18. sekundi odločil Roman Josi.

Anže Kopitar je bil podajalec pri treh golih Kraljev, v tej sezoni pa je vknjižil 29 točk (8+21).

Los Angeles bo naslednji dvoboj igral v noči s četrtka na petek, ko bo gostil moštvo New York Rangers.

Nashville z devetimi streli do treh golov

Dvoboj se je za Kralje začel sanjsko, saj je Matt Greene že po 32 sekundah premagal vratarja Pekkeja Rinneja, vendar pa je kmalu sledila hladna prha.

Nashville je namreč pritisnil proti domačim vratom in že v deseti minuti vodil s 3:1, za tri gole pa je potreboval le devet strelov v okvir vrat Jonathana Quicka. Ta je prvič klonil v peti minuti po strelu Mika Fisherja, nato je Colin Wilson v sedmi minuti poskrbel za prvo vodstvo gostov, Quickovo usodo pa je v deveti minuti zapečatil Ryan Ellis.

Quick že v deseti minuti z ledu

Trener Los Angelesa Darryl Sutter je nerazpoloženega Quicka že po manj kot desetih minutah potegnil z ledu in ga zamenjal z Martinom Jonesom, ki do konca uvodne tretjine ni prejel gola.

A to je bilo le zatišje pred viharjem. Nashville je po povratku na led nadaljeval s strelskim pohodom in v 23. minuti oplemenitil prednost prek Mattiasa Ekholma, že v 24. minuti pa je na 5:1 povišal Mark Arcobello.

Kralji so se v nadaljevanju tretjine vendarle zbudili in se vrnili v igro s pomočjo Aleca Martineza (27.) in Dwighta Kinga (36.), ki sta mu podala Jake Muzzin in Anže Kopitar.

Kralji med 58. in 60. minuto trikrat v polno

Gledalci so tudi v zadnji tretjini videli kar štiri gole. Ko je Olli Jokinen v 49. minuti zadel za vodstvo s 6:3, je kazalo na zanesljivo zmago Nashvilla, vendar pa so Kralji v zadnjih dveh minutah izničili zaostanek.

Povratek je začel Dwight King v 58. minuti, le 56 sekund kasneje je bil uspešen Alec Martinez, podaljšek pa je izsilil Jeff Carter, ki je izkoristil lepo podajo Kopitarja - Los Angeles je zadnje tri gole dosegel v razmaku minute in 27 sekund.

Sledil je petminutni podaljšek, ki ga je Nashville odločil že v 18. sekundi. Kralji so v svoji obrambni tretjini pozabili na Romana Josija, ki je neovirano zadrsal pred Jonesa in plošček poslal v desni spodnji kot.

Jagr najstarejši NHL-ovec s hattrickom

Noč v ligi NHL je zaznamoval tudi češki veteran Jaromir Jagr, ki je postal najstarejši hokejist v ligi NHL, ki je dosegel hattrick. To mu je ob zmagi njegovih New Jersey Devils proti Philadelphii Flyers s 5:2 uspelo pri 42 letih in 322 dnevih.

S tem je podrl rekord Gordia Howa, ki je tri gole na eni tekmi dosegel pri 41 letih. »Veseli me, če trikrat zadenem na eni tekmi, ne veseli pa me, da sem najstarejši. Nočem biti najstarejši,« je dejal izkušeni Čeh, ki je s svojo reprezentanco leta 1998 osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Jagr je na tokratni tekmi vknjižil že 15. hattrick v karieri, prvi mu je uspel 22. marca 2006. Čeh se je ligi NHL pridružil leta 1990, od takrat pa igral za ekipe Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars in Boston Bruins, lani je podpisal za New Jersey Devils. V svoji karieri je dosegel že kar 714 golov.

 

 

Izidi lige NHL

Los Angeles Kings - Nashville Predators 6:7 (po podaljšku)

(Anže Kopitar tri podaje v 20:15 za Los Angeles)

Boston Bruins - Ottawa Senators 2:3 (po podaljšku)

New York Rangers - Buffalo Sabres 6:1

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 1:4

Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets 6:3

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 4:1

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 5:1

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 5:2

Dallas Stars - Minnesota Wild 7:1

San Jose Sharks - St. Louis Blues 2:7