NHL: prepričljivi Kralji Dallasu nasuli pet golov

Los Angeles Kings so še drugi večer zapored dosegli pet golov, Dallas so premagali s 5:2. Kopitar gol in podaja.

Objavljeno
16. marec 2016 08.43
M. Ž.
M. Ž.

Dallas - Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL še drugi večer zapored zabili pet golov in se veselili zmage, po včerajšnji zmagi nad Chicagom so tokrat visoko odpravili še Dallas (5:2).

Za Kralje je bil pomemben učinkovit začetek tekme, ko so v prvih osemnajstih minutah dosegli tri gole in nato prednost zadržali do konca. Razmerje strelov je bilo 27:22 za Dallas. Slovenski as Anže Kopitar je prispeval gol in podajo, na 68 tekmah ima izkupiček 62 točk (22+40).

Los Angeles je povedel po zgolj 23 sekundah, ko je Kopitar zaokrožil za golom Dallasa in podal Robu Scuderiju, ta se je odločil za strel z modre črte, plošček pa je v mrežo preusmeril Kris Versteeg.

Že v 6. minuti se je na semaforju izpisal izid 2:0. Tokrat je bil strelec Tyler Toffoli, ki si je priboril plošček v napadalni tretjini, si z Nickom Shorom izmenjal dvojno podajo in premagal Karija Lehtonena.

Dallas je v igro vrnil Alex Goligoski v 9. minuti, Kralji pa so odgovorili v 18. minuti prek Anžeta Kopitarja, ki je z mojstrsko potezo preigral Krisa Russla in za konec matiral Lehtonena za vodstvo s 3:1.

Moštvi sta preostale tri gole dosegli v drugi tretjini. Dustin Brown je po 67 sekundah povišal na 4:1 in prislilil Dallas, da so Lehtonena zamenjali z Anttijem Niemijem, gostje so izid znižali v 27. minuti prek Codyja Eakina, končni izid pa je v 35. minuti postavil Trevor Lewis.

»Po odlični tekmi v Chicagu je bilo nujno, da nismo popustili. Za nami je bila kratka noč, vendar pa mislim, da smo naredili res veliko delo, da smo se pripravili in bili osredotočeni, takrat, ko je bilo najbolj potrebno,« je tekmo komentiral Kopitar.

Kralji so na zadnjih dvanajstih tekmah slavili devetkrat in so vodilno moštvo v pacifiški diviziji (89 točk), drugi je Anaheim, ki je s tekmo manj vknjižil 85 točk, tretji pa San Jose s 84 točkami.

Rezultati lige NHL

Dallas Stars - Los Angeles Kings 2:5

(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles)

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2:1 (po kazenskih strelih)

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 4:3

Montreal Canadiens - Florida Panthers 1:4

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 2:1 (po podaljšku)

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 4:1

Ottawa Senators - Minnesota Wild 3:2 (po podaljšku)

San Jose Sharks - Boston Bruins 3:2