NHL: prvaki so se le prebudili (VIDEO)

Hokejisti Chicaga so v tretjem poskusu vendarle vpisali prvo zmago v končnici lige NHL nad St. Louisom (2:0).

Objavljeno
22. april 2014 09.16
Posodobljeno
22. april 2014 09.16
SPO-HKO-HKN-ST.-LOUIS-BLUES-V-CHICAGO-BLACKHAWKS---GAME-THREE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Chicago - Branilec naslova v hokejski ligi NHL Chicago je v prvem krogu končnice v tretjem poskusu vendarle pred domačimi navijači z 2:0 spravil na kolena zasedbo St. Louisa, ki pa še vedno vodi z 2:1 v zmagah. Tokrat so jo gostitelji dobro odnesli, saj so imeli tekmeci terensko premoč (razmerje strelov 34:25), ki pa je niso znali kronati z zadetki.

Prvo ime obračuna je bil vratar Chicaga Corey Crawford, ki je tretjič v sezoni in trinajstič v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar je njegovim soigralcem odprlo pot do zmage. Že v začetku pete minute jih je namreč v vodstvo popeljal Jonathan Toews s svojim jubilejnim dvajsetim golom doslej v izločilnih bojih, nato pa sta ekipi vse do zadnje minute sprožali prazne naboje. St. Louis je želel na vse pretege izenačiti in izsiliti podaljšek, zaradi česar je trener Ken Hitchcock potegnil z ledu vratarja Ryana Millerja in ga zamenjal s šestim igralcem v polju, kar pa se mu je maščevalo, saj je 20 sekund pred zadnjim piskom sirene zmago Chicaga z golom v prazno mrežo potrdil mladi Šved Marcus Krüger.

IZIDI PRVEGA KROGA KONČNICE V LIGI NHL

Vzhodna konferenca

Columbus Blue Jackets : Pittsburgh Penguins 3:4 - v zmagah 1:2

Boone Jenner 2., Jack Johnson 4., Cam Atkinson 42.; Brooks Orpik 40., Brandon Sutter 46., Lee Stempniak 48., Jussi Jokinen 49.

Zahodna konferenca

Minnesota Wild : Colorado Avalanche 1:0 (podaljšek) - v zmagah 1:2

Mikael Granlund 66.

Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 2:0 - v zmagah 1:2

Jonathan Toews 5., Marcus Krüger 60. (EN).

Dallas Stars : Anaheim Ducks 3:0 - v zmagah 1:2

Jamie Benn 20., Valerij Ničuškin 38., Ryan Garbutt 48.