NHL: prvi Kopitarjev gol ni preprečil tretjega poraza Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v novi sezoni še brez zmage, s 6:3 jih je na domači ploskvi odpravila tudi Minnesota.

Objavljeno
19. oktober 2016 08.20
NHL/
J. P.
J. P.

Minnesota - Hokejisti Los Angelesa še naprej neuspešno lovijo prvo zmago v novi sezone ligi NHL. Tudi v tretjem poskusu jim je spodrsnilo in so ob Columbusu še edini brez sleherne točke v žepu. Sinoči je bila od njih pred 18.644 domačimi navijači v dvorani Xcel Energy Center s 6:3 boljša Minnesota, ki je tako v tretjem poskusu zabeležila drugi uspeh. Zdaj Kralje nov izziv čaka v noči na petek, ko bodo gostovali pri Zvezdah iz Dallasa, ki imajo v statistiki prav tako dve zmagi in poraz.

Če drugega ne, je skozi slovensko gledišče pozitivno vsaj to, da nase vedno znova opozarja novi kapetan Los Angelesa Anže Kopitar, ki je doslej še v vsakem dvoboju prispeval vsaj točko. V prvih dveh proti San Joseju (1:2) in Philadelphii (2:4) se je izkazal kot podajalec, tokrat pa prvič v sezoni tudi kot strelec. V 47. minuti je namreč iz neposredne bližine odbitek pospravil za hrbet Darcyja Kuemperja in znižal na 2:5, pred njim je bil v vrstah poražencev uspešen Tanner Pearson, ki je domačo mrežo zatresel že po 50 sekundah, drugič pa se med strelce vpisal v 55. minuti, ko je vrnil Kraljem žarek upanja z znižanjem na 3:5.

A kaj, ko je debeli dve minuti pred koncem vse dvome o zmagovalcu razrešil Jared Spurgeon, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže. V prvi tretjini sta nerazpoloženega čuvaja mreže Jeffa Zatkoffa, ki nadomešča poškodovanega Jonathana Quicka, matirala Finec Erik Haula in Jason Pominville, v drugi polovici druge pa v razmaku štirih minut in pol Charlie Coyle, ki je izkoristil številčno premoč na ploskvi, ter Finca Mikko Koivu in Teemu Pulkkinen. V zadnji tretjini je namesto razglašenega Zatkoffa med vratnice stopil Slovak Peter Budaj.

V vrstah Minnesote se je torej med strelce vpisalo kar šest različnih igralcev, med podajalce pa kar deveterica, edini z dvema asistencama je bil Ryan Suter. Pri gostih iz Los Angelesa, ki so bili sicer več pri strelu (razmerje 30:26), je bil Hrušišan Anže Kopitar na ledu daleč najdlje med vsemi napadalci, kar 22 minut in 42 sekund, v tem času pa poskusil kar šestkrat in enkrat zadel, v 33. minuti pa moral tudi za dve minuti na kazensko klop po naletu na Suterja. Pol minute pozneje je Coyle dosegel tretji zadetek za Minnesoto ...

Kralji niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Sean M. Haffey/AFP.


»Veliko dejavnikov je vplivalo na začetek sezone s tremi porazi. Enostavno moramo biti boljši. Trenutno smo na dnu, zato bo treba začeti znova, predvsem pa omejiti število prejetih zadetkov. Za takšno ugotovitev res ni treba biti znanstvenik,« je bil po novem porazu samokritičen 29-letni slovenski napadalec. Kralji so doslej dobili povprečno po štiri gole na dvoboj.

IZIDI

Minnesota Wild : Los Angeles Kings 6:3 (Anže Kopitar 1+0 v 23 minutah)
New Jersey Devils : Anaheim Ducks 2:1
New York Islanders : San Jose Sharks 2:3
Washington Capitals : Colorado Avalanche 3:0
Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins 4:0
Ottawa Senators : Arizona Coyotes 7:4
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 4:3 - po kazenskih strelih
Nashville Predators : Dallas Stars 1:2
Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 7:4
Calgary Flames : Buffalo Sabres 4:3 - v podaljšku
Edmonton Oilers : Carolina Hurricanes 3:2
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 2:1 - v podaljšku