NHL: Quenneville z uspehom v Montrealu prehitel Arbourja

Hokejisti Chicaga so vknjižili tesno zmago proti Montrealu (2:1), njihov trener Joel Quenneville pa se je veselil svoje 783. zmage.

Objavljeno
15. januar 2016 09.29
M. Ž.
M. Ž.

Montreal - Hokejisti Chicaga so v noči s četrtka na petek gostovali v Montrealu in zmagali s tesnim izidom 2:1, kar je njihova deveta zaporedna zmaga.

Tokratna zmaga Chicaga je bila prav posebnega pomena za glavnega trenerja Joela Quennevillea, saj je s 783. trenersko zmago na večni lestvici prehitel drugouvrščenega Ala Arbourja (782), pred njim pa je le še Scotty Bowman (1244).

»Mislim, da Scottyjev rekord ni ogrožen. Sam sem imel srečo, da sem v svoji karieri vodil sama odlična moštva. Zelo sem počaščen, da sem prehitel Ala (sloviti trener je z New York Islanders med leti 1980 in 1983 osvojili štiri zaporedne Stanleyjeve pokale, op. p.), ki je vodil zmagovita moštva, pa tudi kot igralec je imel dober sloves,« je dejal 57-letni Quenneville, ki je v svoji 19-letni trenerski karieri poleg Chicaga vodil še St. Louis in Colorado.

Gledalci v Bell Centru so vse tri gole videli v prvi tretjini. Chicago je povedel v deveti minuti prek Jonathana Toewsa, za Montreal je v enajsti minuti izenačil Paul Byron, gostom pa je zmago priigral Ryan Garbutt v trinajsti minuti.

Chicago je na 46. tekmi vknjižil 23. zmago in je z 62 točkami na drugem mestu centralne divizije, z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilni Dallas.

Washington potrdil status najboljše ekipe v ligi

Hokejisti Washingtona so pred domačimi gledalci suvereno premagali Vancouver s 4:1. Za domače je dvakrat zadel Jevgenij Kuznecov, po enkrat pa Karl Alzner in Tom Wilson. Pri Vancouvru je edini gol dosegel Radim Vrbata.

Za Washington je bila to že 33. zmaga v sezoni, s čimer se je utrdil na prvem mestu lige (69 točk). Washington ima na vrhu vzhodne konference kar dvanajst točk prednosti pred Florido (57), medtem ko je v metropolitanski skupini njegov najbližji zasledovalec ekipa New York Islanders (53).

Rezultati lige NHL

New York Islanders - New York Rangers 3:1

Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 1:2

Winnipeg Jets - Nashville Predators 5:4 (po podaljšku)

Arizona Coyotes - Detroit Red Wings 2:3 (po podaljšku)

Washington Capitals - Vancouver Canucks 4:1

St. Louis Blues - Carolina Hurricanes 1:4

Colorado Avalanche - New Jersey Devils 3:0

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 2:1 (po kazenskhi strelih)