NHL: Rangerji v podaljšku ostali pri življenju (VIDEO)

Slabi dve minuti pred koncem se je Washington že videl v konferenčnem finalu, a so se NY Rangers (začasno) izvlekli.

Objavljeno
09. maj 2015 10.47
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Hokejisti Washingtona so bili še dve minuti pred koncem rednega dela sinočnjega petega dvoboja drugega kroga končnice lige NHL na pragu preboja v konferenčni finale, saj so ob prednosti s 3:1 v zmagah na gostovanju pri Rangerjih iz New Yorka vodili tudi z 1:0, švedskega čuvaja mreže Henrika Lundqvista je namreč v 51. minuti ukanil desnokrilni veteran Curtis Glencross, ki je pri 32 letih vpisal svoj šele prvi gol v izločilnih bojih v karieri.

A New York ni kar tako izobesil bele zastave, temveč je dobro minuto in pol pred koncem rednega dela veliko terensko premoč, ki jo ponazarja tudi razmerje strelov (kar 43:29 v njegovo korist), kronal z izenačujočim zadetkom Chrisa Kreiderja, ki je bil uspešen tretjič v končnici in 24. v sezoni. Zmagovalca je torej odločil podaljšek, v deseti minuti pa so tribune ponorele, potem ko je Derek Stepan še drugič v dvoboju zmagovalno podal, tokrat je njegovo nesebično »darilo« izkoristil Ryan McDonagh in vendarle podaljšal upe lanskih finalistov lige NHL.

Korak do konferenčnega finala s Chicagom pa so tudi Rački iz Anaheima, ki so v četrtem obračunju še tretjič opravili s Calgaryjem, tokrat na gostovanju s 4:2. Plamena so resda že po šestih minutah vodila z 2:1: najprej je ob koncu četrte minute poznejše zmagovalce v vodstvo ob številčni premoči na ploskvi popeljal Šved Jakob Silfverberg, a so domači hokejisti potrebovali zgolj 39 sekund, da so izenačili prek Seana Monahana, le minuto pozneje pa tudi prešli v vodstvo po zaslugi Micheala Ferlanda.

Takšen razplet se je obdržal vse do 37. minute, tedaj pa se je začel Anaheimov zasuk. Andrew Cogliano je poskrbel, da sta moštvi na drugi odmor odšli poravnani, zadnji del pa je bil povsem po taktih Račkov, ki so še drugič izkoristili prednost igralca več na ledu in že po 71 sekundah tretje tretjine pobegnili z golom Matta Beleskeyja.

Calgary je na vse kriplje skušal izenačiti, tudi s šestim igralcem v polju (namesto vratarja), a se mu poteza ni obrestovala. Ravno obratno: Patrick Maroon je 37 sekund pred zadnjim piskom sirene zatresel prazno mrežo in potrdil zmago Anaheima, ki si lahko preboj v konferenčni finale zagotovi že v noči na petek na domačem ledu.

IZIDA LIGE NHL

Calgary Flames : Anaheim Ducks 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) - v zmagah 1:3
Monahan 5., Ferland 6.; Silfverberg 4. (PP1), Cogliano 37., Beleskey 42. (PP1), Maroon 60. (EN).

New York Rangers : Washington Capitals 2:1 - podaljšek (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0) - v zmagah 2:3
Kreider 59., McDonagh 70.; Glencross 51.