NHL: rezervni vratar Elliott pripeljal St. Louis še do zmage nad Detroitom (VIDEO)

Brian Elliott je odlično izkoristil odsotnost Jakea Allena in s St. Louisom vknjižil zmago nad neugodnim Detroitom.

Objavljeno
20. januar 2016 15.43
Posodobljeno
21. januar 2016 06.56
NHL/
G. L.
G. L.

Detroit - Trener moštva St. Louis Blues Ken Hitchcock prav nič ne pogreša svojega prvega vratarja Jakea Allena, ki je zaradi težav s kolenom izpustil že šesto tekmo. V golu ga je odlično zamenjal Brian Elliott, ki je bil z 29 obrambami tudi danes ključni mož zmage nad moštvom Detroit Red Wings z 2:1, že njegove pete na šestih tekmah, ki jih je začel v udarni postavi.

Goste je v vodstvo popeljal Ty Rattie, ki je po odbitem strelu Alexa Pietrangela zadel dve minuti pred iztekom uvodne tretjine. »Vzamem vsak zadetek, ne glede na to, kako pade. Tega konkretno niti nisem videl,« je po svojem tretjem golu v tej sezoni priznal Rattie. Drugih dvajset minut je minilo brez zadetkov na obeh straneh, zmago St. Louisa pa je  slabih osem minut pred koncem napovedal Dimitri Jaskin, ki je v nevtralni tretjini sprejel podajo Davida Backesa, nato pa mojstrsko razprl domačo obrambo in nazadnje premagal še Petra Mrazeka v golu. 

Zadetek upanja za domače oziroma, kot se je izkazalo kasneje, častni zadetek je v 58. minuti zabil Henrik Zetterberg, s katerim pa ni preprečil 23. poraza Rdečih kril, ki imajo v tej sezoni lige NHL zaenkrat ravno toliko zmag. S 54 točkami so na šestem mestu vzhodne konference, medtem ko je St. Louis z 28. zmago vknjižil 63. točko in je tretji na zahodu.

Izidi:

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 3:1

Detroit Red Wings - St. Louis Blues 1:2

Colorado Avalanche - Buffalo Sabres 2:1