NHL: rezervni vratar Kinkaid zaklenil mrežo pred Kopitarjevimi Kralji (VIDEO)

Vragi iz New Jerseyja so bili z 1:0 boljši od Los Angelesa, razigrani Keith Kinkaid je nanizal 28 obramb.

Objavljeno
15. februar 2016 07.35
J. P.
J. P.

Newark - Rezultati hokejistov Los Angelesa v ligi NHL še naprej valujejo, v zadnjih osemnajstih dvobojih so tako vpisali po devet zmag in porazov, sinoči pa so morali na kolena na gostovanju pri New Jerseyju, ki je bil boljši z 1:0. Domačini so bili tako uspešni tretjič zapovrstjo, s čimer so se prebili na šesto mesto na razpredelnici vzhodne konference, Kralji ostajajo četrti na zahodu.

Švedski vratar gostov Jhonas Enroth, ki še naprej nadomešča poškodovanega Jonathana Quicka, je moral po plošček v mrežo že v šesti minuti, ko so Vragi izkoristili številčno premoč na ploskvi. Pičle štiri sekunde po tem, ko je moral na klop za kaznovane Vincent Lecavalier, je namreč svoj sedmi zadetek v sezoni in šestnajstega v karieri vpisal branilec David Schlemko (Enroth je po odbitem strelu nespretno posredoval), pozneje se je izkazalo, da je tedaj že vpisal tudi končni rezultat.

Obe ekipi sta sicer v nadaljevanju na vse pretege poskušalii spremeniti izid, predvsem hokejisti Los Angelesa, ki so domača vrata še posebej oblegali v zadnji tretjini, a je Keith Kinkaid zbral 28 obramb in zaklenil mrežo, kar se mu je zgodilo prvič v sezoni in sploh prvič tudi v karieri. Trener John Hynes mu je šele tretjič v koledarskem letu in enajstič v sezoni naklonil prednost pred standardnim Coryjem Schneiderjem in 26-letnik se mu je za zaupanje zahvalil z briljantno predstavo.

Enkrat je proti njegovim vratom sprožil tudi slovenski as Anže Kopitar, ki je na ledu prebil skoraj 22 minut, lastne statistike pa kajpak ni mogel oplemenititi. Ostaja tako pri petdesetih točkah v sezoni za 16 zadetkov in 34 asistenc. Dvoboj je sicer minil v zelo športnem duhu z zgolj štirimi dvominutnimi izključitvami, Kraljem pa se je šele četrtič v sezoni zgodilo, da niso v celi tekmi zadeli niti enega gola. Zdaj jih še peto zaporedno gostovanje čaka v noči na sredo, ko jih bo pričakal najuspešnejški kolektiv doslej v sezoni, Washington.

IZIDI LIGE NHL

New Jersey Devils : Los Angeles Kings 1:0 (Anže Kopitar 0+0 v 22 minutah)
Buffalo Sabres : Colorado Avalanche 4:1
Detroit Red Wings : Boston Bruins 6:5
Tampa Bay Lightning : St. Louis Blues 1:2
New York Rangers : Philadelphia Flyers 3:1