NHL: Rusa v zadnji tretjini skreirala zmago Washingtona (VIDEO)

Aleks Ovečkin z dvema goloma in Jevgenij Kuznecov z dvema podajama sta bila junaka zmage Washingtona nad Buffalom s 5:2.

Objavljeno
30. december 2015 22.41
Posodobljeno
31. december 2015 06.46
SPO-HKO-HKN-BUFFALO-SABRES-V-WASHINGTON-CAPITALS
G. L.
G. L.

Washington - Novo vodilno moštvo lige NHL Washington Capitals je na domačem terenu z nekaj težavami ugnalo predzadnjeuvrščeno ekipo vzhoda Buffalo Sabres s 5:2. Možje iz prestolnice so večji del tekme zaostajali, nato pa v zadnji tretjini povsem dotolkli goste, za kar sta bila zaslužna predvsem oba ruska zvezdnika v ameriškem moštvu: Aleks Ovečkin je dvakrat zadel, Jevgenij Kuznecov pa vpisal dve asistenci.

Hokejisti iz Buffala so nenadejano povedli že v 6. minuti tekme, ko je kapetan Brian Gionta izkoristil podajo Jacka Eichela. V 15. minuti druge tretjine je izid poravnal Justin Williams, a so se gostje že pred drugim odmorom znova znašli v prednosti. Spet je podal Eichel, Bradena Holtbyja, ki je tokrat zbral 25 obramb, pa je premagal Zemgus Girgensons.

Kot da domačim ne bi moglo iti slabše, sta se v tem delu poškodovala kar dva njihova napadalca, Nicklas Backstrom in Jay Beagle, a to jih je zgolj dodatno motiviralo. Že v 2. minuti zadnje tretjine je Ovečkin izkoristil podajo rojaka Kuznecova, ki je sedem minut kasneje ob igri z igralcem več podal tudi za zadetek Marcusu Johanssonu. Še pred prelomom v drugo polovico zadnjega dela je prednost domačih povišal Andre Burakovsky, zgodbo pa je ob koncu z zadetkom v prazno mrežo, svojim 22. v sezoni, zaključil Ovečkin. 

Poraz gostov bi lahko bil še precej višji, če jih ne bi reševal sijajni Chad Johnson, ki je zbral kar 38 obramb. S 15 zmagami in 22 porazi so Sabres ostali na 15. mestu vzhodne konference, v kateri prepričljivo vodi ravno Washington, ki ima 28 zmag in če osem porazov. Pred najbližjo zasledovalko Florido imajo Capitals debelih 12 točk naskoka.

Upoštevajoč obe konferenci imajo z 58 točkami eno več Dallasa, sledita St. Louis s 50 točkami in na četrtem mestu Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja (48). Omenjene tri ekipe so bile danes proste.

Izidi:

Washington Capitals - Buffalo Sabres 5:2

Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 2:3 (kazenski streli)

Ottawa Senators - New Jersey Devils 0:3

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 2:5

San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 4:2