NHL: sanjski šov Kopitarja in druščine se nadaljuje

Los Angeles je v konferenčnem finalu prišel do prve zmage, saj so Phoenix ugnali s 4:2, Anže Kopitar je prispeval gol.

Objavljeno
14. maj 2012 08.01
Posodobljeno
14. maj 2012 08.27
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Phoenix - Hokejisti Los Angelesa navdušujejo še naprej, saj so na prvi tekmi konferenčnega finala na Zahodu nadigrali Phoenix s 4:2 in še naprej ostajajo neporaženi na gostujočih tekmah v končnici! Tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v dresu Kraljev odigral novo briljantno partijo, saj je kot prvi načel mrežo domačega moštva.

»Uvod v tekmo je vedno zelo pomemben. Če v takšnih situacijah zadaneš prvi, potem je vse skupaj precej lažje,« je po dvoboju dejal Hrušičan, ki se je izkazal že v četrti minuti tekme, ko je v Arizoni prišel do svojega četrtega gola v končnici.

Gostitelji so uspeli odgovoriti v 14. minuti, ko je tokrat nezanesljivega vratarja Jonathana Quicka z rdeče črte presenetil Derek Morris. Toda gostje iz Kalifornije so še naprej dominirali na ledeni ploskvi in po zadetku Dwighta Kinga v 29. minuti vnovič povedli (2:1).

Tik pred iztekom druge tretjine pa si je Quick privoščil nov spodrsljaj, saj je po napaki svoje obrambe zapustil svoja vrata, kar je izkoristil Mikkel Boedker in uspel izenačiti (2:2). Stvari je nato v svoje roke prevzel izkušeni kapetan LA Dustin Brown in v 43. minuti protinapad kronal z novim vodstvom. Končnega zmagovalca dvoboja je v zadnji minuti potrdil še Dwight King, ki je zadel prazen gol, Kralji pa so lahko pričeli slaviti uvodno zmago v konferenčnem finalu.

»Po nesrečnih napakah našega Quickija smo želeli odgovoriti z isto mero. V rednem delu sezone nas je večkrat rešil, tudi v končnici zelo dobro opravlja svojo nalogo. Mislim, da nihče od nas ni bil zaskrbljen ali jezen zaradi njegove predstave. Le pogledali smo se med seboj in si dejali, da moramo mogoče to tekmo dobiti prav zaradi njega,« je moštveni duh pri LA opisal Kopitar.

»Njihovo celotno moštvo je bilo boljše kot naše. V tej tekmi nismo bili niti blizu zmage, saj so nas nadigrali v prav vseh prvinah hokejske igre. Upam, da se bomo iz tega poraza kaj naučili in bolje odigrali naslednjo tekmo,« je Kralje pohvalil domači trener Dave Tippett.

Izid lige NHL

Zahodna konferenca, finale (prva tekma)

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 2:4

(Los Angeles vodi z 1:0 v zmagah)