NHL: Sheary na gostovanju v New Yorku odlično nadomestil Maljkina (VIDEO)

Pittsburgh Penguins so v gosteh premagali New York Rangers s 5:3, v ospredju je bil novinec Conor Sheary z dvema goloma.

Objavljeno
14. marec 2016 07.18
Posodobljeno
14. marec 2016 07.39
SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS
M. Ž.
M. Ž.

New York - Hokejisti Pittsburgha so v noči z nedelje na ponedeljek uspešno prestali gostovanje pri New York Rangers, kjer so slavili s 5:3.

Pittsburgh se je do 36. zmage sezone prebil brez drugega najboljšega strelca in drugega najučinkovitejšega igralca ekipe Jevgenija Maljkina, ki bo zaradi poškodbe »zgornjega dela telesa«, kot so zapisali na uradni strani, manjkal najmanj šest tednov.

Nastalo vrzel je odlično zapolnil novinec Conor Sheary in dosegel dva gola, kar mu je uspelo prvič v karieri: »To je dobra priložnost za veliko igralcev, da dobimo več igralnega časa, ko se poškoduje tako kakovosten igralec. Seveda je to slabo za ekipo, a dobro za mlajše igralce in tiste, ki ne igramo tako veliko,« je dejal Sheary, ki je oba gola dosegel v drugi tretjini (za 2:1 in 3:2).

Gostje so bili na tekmi vseskozi v ospredju in trikrat vodili za gol (1:0, 2:1, 3:2), vendar pa so Newyorčani trikrat poravnali izid in bili po 46 minutah še v igri za zmago (3:3).

Pingvini so nato dvoboj odločili v zadnjih desetih minutah, v katerih so dosegli dva gola. Za vodstvo s 4:3 je po spletu srečnih okoliščin poskrbel Matt Cullen, ki je za golom padel na kolena in plošček poslal pred gol, kjer je zadel Marca Staala, od njega pa se je plošček odbil v domači gol. Zmago Pittsburgha je nato potrdil Sidney Crosby, ki je 38 sekund pred koncem zadel v prazno mrežo.

Pittsburgh Penguins so se z zmago prebili na prvo mesto »wild carda« (80 točk) in dihajo za ovratnik tretjeuvrščeni ekipi metropolitantske divizije New York Islanders (82), medtem ko so Rangers na drugem mestu te divizije (85).

Rezultati lige NHL

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3:5

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 0:4

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 0:1