NHL: Smith priboril zmago nad Montrealom

V ligi NHL je Nashville po kazenskih strelih z 2:1 premagal Montreal, goli so deževali v Bostonu in St. Louisu.

Objavljeno
23. februar 2016 09.57
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - V noči na torek so hokejisti v severnoameriški ligi NHL odigrali štiri tekme, gledalci pa so lahko videli precej zadetkov. Columbus je s 6:4 ugnal Boston, San Jose s 6:3 St. Louis, Washington je bil s 3:2 boljši od Arizone, Nashville pa je z 2:1 po streljanju kazenskih strelov ugnal Montreal.

Junak tekme je bil Craig Smith, ki je zmago priboril v tretji seriji kazenskih strelov. Tako je popravil zapravljeno priložnost iz podaljška, ki bi lahko njegovemu moštvu prinesla zmago. Izkoristil pa je tudi slabe strele Montrela, ki je neuspešno napadal vrata Pekke Rinneja - zbral je 28 obramb. Oba gola iz rednega dela sta padla v prvi tretjini, ko je za Nashville zadel Viktor Arvidsson, za Montreal pa Brendan Gallagher.

V Bostonu je za Columbus dva gola dal Boone Jenner, po enkrat so bili uspešni William Karlsson, Scott Hartnell, Brandon Saad in Dalton Prout. Vsak po dvakrat sta na drugi strani zadela tudi Matt Beleskey in Loui Eriksson. San Jose je zadel šestkrat, strelci pa so bili trije: Tomas Hertl, Logan Couture in Joe Thornton. Za St. Louis so bili uspešni David Backes, Vladimir Tarasenko in Jay Bouwmeester.

Arizono je v Washingtonu v vodstvo popeljal Kevin Connauton v 24. minuti, tri minute kasneje je izid izenačil Jevgenij Kuznecov. Aleks Ovečkin in Mike Richards sta v razmaku 26 sekund 49. minute zadela za 3:1, natanko po minuti po golu Richardsa je končni izid postavil Connor Murphy.

NHL:

Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 6:4

Washington Capitals - Arizona Coyotes 3:2

Montreal Canadiens - Nashville Predators 1:2 (kazenski streli)

St. Louis Blues - San Jose Sharks 3:6