NHL: spet podaja Kopitarja, a Kralji tretjič zapored praznih rok (VIDEO)

Hokejisti Anaheima so bili še tretjič zapored boljši od LA Kings in jih le še zmaga loči od konferenčnega finala.

Objavljeno
13. maj 2014 07.04
Posodobljeno
13. maj 2014 07.04
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Anaheim − Hokejisti moštva Los Angeles Kings so se drugega kroga končnice NHL očitno lotili povsem drugače kot prvega, ko so po zaostanku z 0:3 v zmagah zrežirali popoln preobrat in se veselili celo napredovanja v konferenčni polfinale. V njem so sprva nanizali dve zmagi nad Anaheimom, nato pa popustili in sinoči celo dovolili, da so jih rački ugnali še tretjič zapored, tokrat s 4:3, in si priigrali prvo »zaključno žogico« za preboj v konferenčni finale.

Peti medsebojni obračun je bil eden tistih, v katerih se naposled ni veselila tista zasedba, ki je gospodarila na ledu. Kralji so bili namreč precej agilnejši v napadu, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov (kar 42:24 v njihovo korist), kar pa jim ni kaj prida pomagalo, ker so imeli močno luknjasto obrambo in tokrat tudi nerazpoloženega čuvaja mreže Jonathana Quicka.

Še tik pred koncem druge četrtine se jim je obetala prava mala katastrofa, saj so rački vodili že s 4:1, pri čemer je imel ključno vlogo Devante Smith-Pelly z dvema zadetima goloma v razmiku manj kot minute in pol v začetku drugega dela. A še pred zadnjim odmorom je z že sedmim golom v končnici (tokrat ob številčni premoči na ledu) Los Angeles v igro vrnil Slovak Marian Gaborik, ki je bil uspešen tudi v 55. minuti, ko je izkoristil že dvanajsto (!) podajo slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja v teh izločilnih bojih. V finišu so kralji vse sile usmerili v napad, Anaheim, ki je v zadnji tretjini le dvakrat ustrelil proti Quicku, pa se je uspešno potegnil v obrambo in se dokopal do pomembne zmage.

Hrušičan je v 19 minutah, ki jih je prebil na ledu, trikrat preizkusil reflekse zanesljivega, komaj 20-letnega domačega vratarja Johna Gibsona, obenem je izsilil dve izključitvi, ki pa ju njegovo moštvo ni znalo izkoristiti.

Price zaklenil vrata

Moštvo Montreala pa je v obračunu z Bostonom izid v zmagah izenačilo na 3:3, v šestem dvoboju je bilo z naskokom boljše s 4:0. Blestel je vratar Carey Price, ki je ustavil vseh 26 tekmečevih poskusov in prvič v končnici, sedmič v sezoni in 24. v karieri na najvišji ravni ohranil mrežo nedotaknjeno. »Igrali smo predvsem kot ekipa, upal bi si zatrditi, da je bila to naša najboljša predstava v končnici,« je bil zadovoljen Price. Z dvema goloma je izstopal tudi Thomas Vanek.

IZIDA 2. KROGA KONČNICE NHL

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 4:3 − v zmagah 3:2

Nick Bonino 3., Devante Smith-Pelly 22. (PP1), 23., Jakob Silfverberg 29.; Trevor Lewis 10., Marian Gaborik 39. (PP1), 55.

Montreal Canadiens : Boston Bruins 4:0 − v zmagah 3:3

Lars Eller 3., Max Pacioretty 36., Thomas Vanek 38. (PP1), 57.