NHL: St. Louis s prazno mrežo in potrjeno končnico

V ligi NHL je St. Louis s 4:0 premagač Vancouver in se izenačil z Dallasom na prvem mestu centralne divizije.

Objavljeno
26. marec 2016 09.02
Š. Ro.
Š. Ro.

St. Louis - V severnoameriški hokejski ligi je nastop v končnici že potrdilo tudi moštvo St. Louis Blues. Ob prepričljivi zmagi nad Vancouvrom s 4:0 je vratar Brian Elliot zbral 15 obramb in že tretjič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno. V prvi tretjini sta zadela Kyle Brodziak in Robby Fabbr, tretjega je dodal Carl Gunnarson, zadnjega pa sedem minut pred koncem Joel Edmundson.

St. Louis se kot četrto moštvo v NHL, med njimi so tudi Kralji iz Los Angelesa, že lahko veseli končnice. V centrani diviziji s 97 točkami izenačil na prvem mestu z Dallasom, do konca rednega dela pa obe moštvi čaka še sedem tekem.

Washington je sinoči v podaljšku premagal New Jersey. Zmago je po dveh minutah in 43 sekundah priboril John Carlson, vratar Braden Holtby je zbral 22 obramb.

Goli do deževali v New Yorku, v domači areni Otočanov, ki pa se ni veselila domačega uspeha. S 7:4 je bila boljša Tampa Bay. Po poškodbi branilca Antona Stralmana na začetku tekme, so sicer domači sicer z Brockom Nelsonom povedli, toda po prvi tretjini so z goloma v 23 sekundah - dosegla sta jih Nikita Kučerov in Vladislav Namestnikov -  z 2:1 vodili gostje s Floride. V drugi tretjini je vodstvo povišal Steven Stamkos, New York pa je priključek lovil s Shanom Princem in Johnnyjem Boychukom, izid pa je bil izenačen na 3:3. Po šestih minutah zadnjega dela je bil po zadetkih Andreja Sustra in Nikolaja Kulemina tekma še vedno zelo tesna (4:4), toda odpor Otočanov se je nato končal; Tyler Johnson je bil strelec kključnega gola za zmago Tampe, le nekaj sekund za tem mu je sledil Jason Garisson, prazna vrata pa je nato zatresel še Victor Hedman.

NHL:

New Jersey Devils - Washington Capitals 0:1 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 7:4

St. Loui Blues - Vancouver Canucks 4:0