NHL: Staples Center ostaja prava trdnjava Kraljev

Anže Kopitar in soigralci so ob vrnitvi v domači LA dobili prvo tekmo konferenčnega finala. Chicago je klonil s 3:1.

Objavljeno
05. junij 2013 09.50
SPO-HKO-HKN-74948330
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Razprodana dvorana Staples Center in glasni domači navijači so še enkrat več prinesli srečo Los Angeles Kings, ki so dobili tretjo tekmo konferenčnega finala na Zahodu in Chicago Blackhawks ugnali s 3:1. Aktualni prvaki lige so na domači ledeni ploskvi v tej sezoni končnice še nepremagljivi, saj so nanizali že kar 15. zaporednih zmag. Chicago v zmagah vodi z 2:1, tudi četrta tekma se bo igrala v Kaliforniji.

Večer je pripadel ruskemu branilcu Slavi Voynovu, ki je s podajo sodeloval pri prvem golu, nato pa se še sam vpisal med strelce. Šampionsko formo je vnovič našel domači vratar Jonathan Quick, ki je ubranil kopico nevarnih strelov in noč sklenil z 19 obrambami. Quick se je izkazal zlasti v zadnji tretjini, ko je ubranil spektakularen strel Bryana Bickella, ki bi Chicagu prinesel izenačenje in vrnitev v igro za zmago. Slovenski zvezdnik v NHL Anže Kopitar še ni našel forme, ki ga je krasila v pretekli sezoni, saj je tudi tokrat v 22. minutah igre ostal brez osvojene točke.

»V pretekli sezoni smo igrali na resnično visokem nivoju, ki ga večina ekip nikoli ne bo dosegla. Letos je naša naloga bolj zahtevna, saj moramo iz sebe iztisniti več in mislim, da nam to dobro uspeva,« je bil zadovoljen kapetan Kraljev Dustin Brown.

Tudi na četrti tekmi je manjkal najkoristnejši igralec LA Mike Richards, a se njegova odsotnost na ledu tokrat ni občutila. Kralji so tekmo začeli odločno in v vodstvo prešli že po 3 minutah in 21 sekundah igre. Po napaki Nicka Leddyja je do ploščka prišel Vojnov, ki je v ogenj poslala Justina Williamsa, slednji pa je hladokrvno zadel za 1:0.

Tudi v drugi tretjini so bili prvaki bolj nevarni, vrata Coreyja Crawforda sta neprestano ogrožala Carter in Toffo, toda v 27. minuti se je med strelce vpisal Vojnov. Rus je z močnim strelom, pri katerem je celo zlomil svojo palico, uspel povesti Kralje v vodstvo. Nekaj upanja je tik pred koncem tretjine Chicagu vrnil Bickell (2:1). V zadnji tretjini so gostje pokazali zobe in skušali izsiliti izenačenje, toda v finišu tekme je Dwight King s strelom v nebranjena vrata podrl njihove upe po preobratu (3:1).

»Imamo določen stil igre. Iz neznanega razloga na domačem ledu vedno znova odlično opravimo svoje delo, medtem ko na gostovanjih ne blestimo,« se glavne težave Kraljev še kako dobro zaveda branilec Robyn Regehr.

»Natančno smo vedeli, kako bodo igrali nocoj, hkrati pa smo se zavedali, da bodo ob vrnitvi v domačo zgradbo zelo samozavestni. Tokrat se nismo dovolj potrudili. Lahko bi izboljšali kopico podrobnosti, toda to je cena, ki jo plačaš, ko igraš na tako visokem nivoju. Zavedamo se, da moramo igrati precej bolje kot nocoj,« je bil samokritičen igralec Chicaga Brandon Saad.

Izid konferenčnega finala na Zahodu (tretja tekma)

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3:1

(Chicago vodi z 2:1 v zmagah)