NHL: Stepan v podaljšku za konferenčni finale (VIDEO)

Hokejisti moštva NY Rangers so izničili prednost Washingtona s 3:1 v zmagah, zdaj jih čaka Tampa Bay.

Objavljeno
14. maj 2015 08.32
Capitals Rangers Hockey
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Sedem tekem drugega kroga končnice lige NHL in podaljšek v zadnji pred domačimi navijači so potrebovali hokejisti New York Rangers, lanski finalisti Stanleyjevega pokala in v tej sezoni najučinkovitejše moštvo rednega dela, da so strli čvrst odpor Washingtona in se kot zadnji uvrstili v konferenčni finale zahoda, kjer jih že čaka Tampa Bay. Na vzhodu se bosta za napredovanje v veliki finale lige pomerila Anaheim in Chicago, ki je imelo v zadnji seriji najlažje delo, saj ni oddalo niti zmage Minnesoti.

Sinoči so Rangerji izkoristili rahlo prednost domače ledne ploskve in v podaljšu zmagali z 2:1. Čisto vseh sedem dvobojev med moštvoma se je končalo z zgolj golom razlike, New York je dvakrat strl tekmečev odpor šele po koncu rednega dela, kar zgovorno pritrjuje izjemni izenačenosti zasedb. Washington je vodil že s 3:1 v zmagah, a so tekmeci (uspešno) sprožili še zadnji napad in bili nagrajeni s konferenčnim finalom, ki se začne že v soboto zvečer po srednjeevropskem času.

V prvi tretjini je ruski zvezdnik Alex Ovečkin utišal tribune z golom ob koncu 13. minute za vodstvo gostov, ki pa ga je izničil Kevin Hayes, ki je v drugem delu izkoristil številčno prednost svojega moštva, tik preden bi se kaznovani Mike Green vrnil na led. V tretji tretjini se mreži nista zatresli, v podaljšku pa je bilo treba na zmagoviti gol čakati 11 minut in 24 sekund.

Po odbitem ploščku po strelu branilca Dana Girardija z modre linije je bil odlično postavljen 24-letni center Derek Stepan in brez pomislekov silovito sprožil, vratar Braden Holtby, ki je sicer zbral 37 obramb (na drugi strani je Šved Henrik Lundqvist zmogel dve manj), pa je bil nemočen. Rangerji ostajajo tudi sedmič neporaženi v odločilni sedmi tekmi v končnici lige NHL, obenem so prva ekipa, ki se je dvakrat zapored v drugem kolu izločilnih boje rešila kljub zaostanku z 1:3 v zmagah. V konferenčnem finalu s Tampo bodo imeli prednost domačega ledu.

NEW YORK RANGERS : WASHINGTON CAPITALS 2:1 v podaljšku (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Hayes 27. (PP1), Stepan 72.; Ovečkin 13.

V ZMAGAH 4:3, NY Rangers napreduje v konferenčni finale