NHL: štirje goli 19-letnega Bennetta (VIDEO)

Hokejist Calgaryja Sam Bennett je postal najmlajši igralec v klubski zgodovini z vsaj trojčkom golov na eni tekmi.

Objavljeno
14. januar 2016 07.51

Calgary - Hokejisti Calgaryja so sinoči v ligi NHL pripravili svojevrstno presenečenje, ne zato, ker so na domačem ledu odpravili drugo najuspešnejše moštvo vzhodnje konference Florido in se tako veselili dvajsete zmage v sezoni, po kateri pa še vedno zasedajo zgolj 12. mesto na zahodu, temveč zaradi načina, kako so se do nje dokopali. Favoriziranega tekmeca so namreč odpravili s kar 6:0, predvsem pa mu niso dovolili razviti igre, čemur pritrjuje tudi neverjetno razmerje strelov - kar 36:15.

Calgaryjev 33-letni švicarski čuvaj mreže Jonas Hiller torej ni imel težkega dela, da je prvič v sezoni in 26. v karieri onkraj luže zaklenil mrežo. Nesporni prvi junak dvoboja pa je bil komaj 19-letni center Sam Bennett, ki je pred tem v sezoni vpisal šest golov, sinoči pa dodal še kar štiri, s čimer je postal najmlajši igralec v Calgaryjevi zgodovini (19 let in 207 dni) z doseženim vsaj trojčkom zadetkov na eni tekmi. Do danes je rekord skoraj tri desetletja in pol držal Jim Peplinski (21 let in 24 dni). Obenem je Bennett, ki je za štiri gole potreboval zgolj pet sproženih strelov, šele šesti Calgaryjev »rookie«, ki je v enem dvoboju zadel vsaj trikrat. Še to: na prejšnji tekmi s San Josejem je prekinil strelski post, ki je trajal kar 18 zaporednih obračunov.

Predvsem prva tretjina je bila za Panterje katastrofalna, saj so že v začetku 18. minute izgubljali z 0:4, Bennett pa je že v 56 sekundi prvič pospravil plošček za hrbet razglašenega Roberta Luonga, ki je moral po 15 strelih že štirikrat na kolena. Ob prvem odmoru ga je zato kajpak zamenjal nekoliko bolj razpoloženi Al Montoya. Ob Bennettu sta sicer zadela še 22-letni levokrilni igralec Johnny Gaudreau, ki je v tej sezoni že pri 19 golih in tako enajsti najučinkovitejši igralec lige, in Mason Raymond.

IZIDI LIGE NHL

Toronto Maple Leafs : Columbus Blue Jackets 1:3
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 3:2
Calgary Flames : Florida Panthers 6:0
Anaheim Ducks : Ottawa Senators 3:1