NHL: Stolarz uspešno prestal ognjeni krst (VIDEO)

Philadelphia Flyers so na debiju vratarja Anthonyja Stolarza s 5:3 premagali Calgary.

Objavljeno
28. november 2016 07.03
Posodobljeno
28. november 2016 07.46
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Philadelphia - Hokejisti Philadelphie so v noči z nedelje na ponedeljek gostili Calgary in ga premagali s 5:3 (vrhunci v spodnjem videu).

V moštvu Philadelphie so med vratnici postavili 22-letnega debitanta Anthonyja Stolarza. Američan je bil v zadnjih treh sezonah desetkrat vpoklican iz lige AHL in bil na 26 tekmah rezervni vratar, tokrat pa je le dočakal svojo priložnost, ustavil 29 izmed 32 strelov in že na prvi tekmi najmočnejše lige na svetu dosegel prvo zmago.

»Že na svojem debiju sem vknjižil prvo zmago, kar je zame zelo pomembno in dobro za samozavest. Če se prav spomnim, sem v ligi AHL izgubil prvih pet tekem,« je povedal Stolarz.

Tekma se je začela po željah Calgaryja, ki je v osmi minuti povedel z igralcem manj, protinapad je uspešno zaključil T.J. Brodie. Philadelphia je izid poravnala v osemnajsti minuti, ko je Jakub Voraček zaokrožil za gostujočim golom in podal Michaelu Rafflu, ta pa je zadel iz neposredne bližine.

Philadelphia je tekmo odločila v drugi tretjini, v kateri je dosegla tri gole. Za prvo vodstvo je že po 52 sekundah z igralcem več poskrbel Jakub Voraček, v 28. minuti je na 3:1 povišal Chris VandeVelde, zgolj 24 sekund kasneje pa se je med strelce vpisal še Wayne Simmonds.

Calgary je v zadnji tretjini le omilil poraz. Anthonyja Stolarza sta premagala Matthew Tkachuk in Alex Chiasson, za domače pa je zadel Roman Ljubimov.

Florida odpustila Gallanta

Moštvo Florida Panthers je po porazu s Carolino (2:3) odpustilo glavnega trenerja Gerarda Gallanta.

53-letni kanadski strokovnjak je Florido vodil od junija 2014 in ekipo v pretekli sezoni popeljal v končnico, v tej sezoni pa so Panterji na 22 tekmah vknjižili 11 zmag in 10 porazov.

Gallanta bo začasno zamenjal generalni menedžer Tom Rowe.

Rezultati lige NHL

Philadelphia Flyers - Calgary Flames 5:3

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 3:2

Edmonton Oilers - Arizona Cardinals 1:3

Winnipeg Jets - Nashville Predators 3:0

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 4:1

NY Rangers - Ottawa Senators 0:2