NHL: Sutter proti Washingtonu dočakal 500. zmago

Los Angeles Kings so po kazenskih strelih premagali Washington z 2:1. Anže Kopitar je prispeval gol v rednem delu.

Objavljeno
21. marec 2014 08.42
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči na petek gostili Washington in ga po kazenskih strelih premagali z 2:1, s čimer so svojemu trenerju Darrylu Sutterju pomagali do 500. zmage v karieri (vrhunci v spodnjem videu).

Kralji so z novima točkama prekinili niz treh zaporednih porazov, pri čemer je imel pomembno vlogo tudi Anže Kopitar, ki je dosegel edini gol svojega moštva v rednem delu - za Hrušičana je to 22. gol v sezoni - in bil izbran za najboljšega posameznika tekme.

Gostitelji so povedli v 15. minuti, ko je Marian Gaborik izza gola podal do Anžeta Kopitarja, ta pa je z leve strani premagal vratarja Jaroslava Halaka. Washington je izenačil v 53. minuti, ko je Jevgenij Kuznecov zadrsal po desni strani in podal pred gol, kjer se je najbolje znašel Joel Ward in iz drugega poskusa potisnil plošček v mrežo.

Redni del se je končal z neodločenim izidom 1:1, rezultat pa se v podaljšku ni spremenil, tako da so sledili kazenski streli. V prvi seriji je Anže Kopitar zapravil svoj strel, medtem ko je Kuznecov zadel in priboril prednost svojemu moštvu. V drugi seriji je bilo ravno obratno, saj je bil domačin Jeff Carter uspešen, na drugi strani pa je Jonathan Quick ubranil strel Aleksandra Ovečkina. Tretja serija je bila zadnja, saj je Marian Gaborik priboril Los Angelesu vodstvo, Quick pa je ustavil kazenski strel Nicklasa Bäckströma.

»500. zmaga mi pomeni veliko, saj sem v ligi NHL že dolgo časa. Čudno je le to, da sem ta mejnik dočakal z zmago po kazenskih strelih, ki jih nimam preveč rad,« je povedal domači trener Darryl Sutter.

 

 

Izidi:

Los Angeles Kings - Washington Capitals 2:1 (kazenski streli)

(Anže Kopitar gol za Los Angeles v 20:53)

New Jersey Devils - Minnesota Wild 4:3 (podaljšek)

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 2:3

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 5:4 (podaljšek)

Phoenix Coyotes - Florida Panthers 2:1

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 3:2

Philadelphia Flyers - Dallas Stars 4:2

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4:5

Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 1:3