NHL: Tampa Bay zapravila še drugo zaključno žogico

Montreal je v polfinalu vzhodne konference po zaostanku z 0:3 zdaj dosegel drugo zaporedno zmago proti Tampi Bay.

Objavljeno
10. maj 2015 10.24
APTOPIX Lightning Canadiens Hockey
Š.Ro., Delo.si
Š.Ro., Delo.si

Montreal - Potem ko so hokejisti moštva Montreal Canadiens v drugem krogu končnice severnoameriške lige NHL proti ekipi Tampa Bay Lightning zaostajali že z 0:3 v zmagah, so se zdaj še drugič zapored rešili pred izpadom. Na peti tekmi polfinala na vzhodu so zmagali z 2:1 in izid v zmagah znižali na 2:3.

Tampa je tako še drugič zapravila zaključno žogico za uvrstitev v veliki finale. Tokrat je moštvo s Floride pokopal zadetek, ki ga je štiri minute pred koncem dosegel Pierre-Alexandre Parenteau. V prvi tretjini je za vodstvo Montreala poskrbel že Devante Smith-Pelly, Steven Stamkos je za Tampo izenačil v zadnjem delu.

Vratar Carey Price je tokrat zbral 23 obramb ob zmagi Kanadčanov, Ben Bishop pa na drugi strani 27. Montreal je pred koncem kar trikrat zadel vratnico, preden jih je še v rednem delu pri življenju ohranil Parenteau in izsilil šesto tekmo, ki bo v noči na sredo v Tampi.

Montreal je proti ekipi Ottawa Senators vodila že s 3:0 v prvem krogu, preden se je v nadaljevanje prebil po šesti tekmi. Tokrat je v obrnjenem položaju in bo na šesti tekmi skušala izid izenačiti in izsiliti sedmo tekmo. Če bi jim uspelo zmagati tudi tedaj, bi postali šele peta ekipa v zgodovini lige, ki bi se v nadaljevanje prebila po zaostanku z 0:3. Leta 1942 je to uspelo igralcem Toronto Maple Leafs v finalu proti Detroit Red Wings, leta 1975 v četrtfinalu New York Islanders proti Pittsburgh Penguins, v istem delu tekmovanja tudi Philadelphii Flyers proti Boston Bruins leta 2010 in štiri leta pozneje kasnejšim prvakom Los Angeles Kings proti San Jose Sharks v prvem krogu.

NHL, končnica, 2. krog:

Vzhod:

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 2:1
(Tampa vodi s 3:2 v zmagah)