NHL: Tampa hitro pozabila na poraz s Kralji

Tampa Bay Lightning je bila pred domačimi gledalci s 5:3 boljša od Anaheima.

Objavljeno
09. februar 2015 09.24
Ducks Lightning Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tampa - Hokejisti Tampe so se pred domačimi gledalci pomerili z najboljšo ekipo zahodne konference Anaheimom in ga premagali s 5:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Pri Tampi so hitro pozabili na sobotni poraz z Los Angelesom in le dan kasneje prikazali povsem drugačno igro, z novima točkama pa so se vrnili na vrh vzhodne konference.

Gostitelji so večino dela opravili v prvi tretjini, v kateri so proti vratom Anaheima sprožili deset strelov (razmerje 10:4) in dosegli tri gole. Najprej se je med strelce vpisal Brian Boyle v 3. minuti, nato sta bila uspešna še Valtteri Filppula (14.) in Nikita Kučerov (19).

Anaheim se je na semafor vpisal v 25. minuti, ko je zadel Ryan Getzlaf, domači pa so odgovorili v 35. minuti z drugim golom Briana Boyla.

Zadnja tretjina ni prinesla spremembe. Ryan Callahan je v 47. minuti zadel za 5:1, Anaheim pa je poraz ublažil z goloma Samija Vatanena (55.) in Erica Brewerja (58.).

 

 

Nashville z zmago na vrh Zahoda

Poraz Anaheima je izkoristil njegov prvi zasledovalec Nashville, ki je po kazenskih strelih premagal Florido in se zavihtel na vrh zahodne konference.

Florida je po dveh tretjinah vodila že z 2:0, potem ko sta zadela Tomas Fleischmann (29.) in Aaron Ekblad (35.), Nashville pa je izenačil z goloma v zadnji tretjini, ko sta bila z igralcem več uspešna Seth Jones (45.) in Filip Forsberg (56.).

O zmagovalcu so odločali kazenski streli, odločilni gol pa je v četrti seriji dosegel Forsberg (v spodnjem videu).

 

 

Rezultati lige NHL

Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 5:3

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 2:4

Florida Panthers - Nashville Predators 2:3 (po kazenskih strelih)

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1:3

Buffalo Sabres - New York Islanders 2:3

New York Rangers - Dallas Stars 2:3 (po podaljšku)

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 5:3

Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:3