NHL: Tampa in Montreal udeleženca končnice

Hokejisti Tampe so v noči na sredo premagali Montreal s 3:1, obe moštvi pa sta si zagotovili mesti v končnici.

Objavljeno
02. april 2014 10.40
HKO-HKN-SPO-MONTREAL-CANADIENS-V-TAMPA-BAY-LIGHTNING
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tampa Bay - Hokejsko moštvo Tampa Bay Lightning je bilo ponoči boljše od Montreala s 3:1, vendar pa gostje po porazu niso bili preveč razočarani, saj sta obe ekipi potrdili mesti v končnici (vrhunci tekme v spodnjem videu).

Montreal je imel v prvih minutah več od igre in je povedel v 11. minuti z golom Brendana Gallagherja, nato pa je sledil preobrat Tampe, za katero so zadeli Ryan Callahan (30. minuta), Tyler Johnson (43.) in za konec še Alex Killorn (60.).

»Sezono smo začeli z igralci, ki jim nihče ni pripisoval velikih možnosti za uvrstitev v končnico, zato smo zares ponosni na svoj dosežek,« je povedal trener Tampe Jon Cooper.

Na Vzhodu so zaenkrat znani štirje udeleženci končnice: Boston (110 točk), Pittsburgh (101), Tampa in Montreal (oba po 93), medtem ko si je na Zahodu to izborilo že pet ekip: St. Louis (109), Anehim (106), San Jose (105), Colorado (102) in Chicago (99).

Stota točka Crosbyja

Hokejisti Pittsburgha bi si z zmago proti Carolini zagotovili prvo mesto v metropolitanski diviziji, vendar jim to ni uspelo, saj so izgubili z 1:4.

Edini gol Pittsburgha je dosegel Chris Kunitz, podajalca sta bila Lee Stempniak in Sidney Crosby, ki je tako petičl v svoji karieri dosegel vsaj sto točk v sezoni.

Crosby je z naskokom najučinkovitejši igralec v ligi (36+64), saj je njegov najbližji zasledovalec Anaheimov Ryan Getzlaf s 83 točkami (31+52), edini slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar je s 63. točkami na 28. mestu (24+39).

 

Izidi lige NHL:

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3:1

Washington Capitals - Dallas Stars 0:5

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 1:4

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 3:2 (kazenski streli)

New York Islanders - Florida Panthers 4:2

Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 2:3 (podaljšek)

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3:2

St. Lous Blues - Philadelphia Flyers 1:0 (kazenski streli)

Vancouver Canucks - New York Rangers 1:3

Phoenix Coyotes - Winnipeg Jets 1:2 (kazenski streli)

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 5:4