NHL: Tampa na drugi finalni tekmi vrnila udarec

Na drugi finalni tekmi lihe NHL je Tampa Bay s 4:3 premagala Chicago in izenačila izid v zmagah na 1:1.

Objavljeno
07. junij 2015 09.16
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tampa - Potem ko so veliki finale Stanleyjevega pokala bolje odprli hokejisti Chicaga in zmagali v gosteh, je moštvo Tampa Bay Lightning hitro vrnilo udarec. Hokejisti s Floride so na drugi finalni tekmi pokazali, zakaj so se prebili vse do finala in zmagali z izidom 4:3. Izid v zmagah je zdaj izenačen na 1:1.

Tampa je za vodstvo poskrbela v 13. minuti prve tretjine, ko je z mojstrovino navdušil Cedric Paquette. A so nato na ledu zagospodarili gostje, ki so izenačili na začetku drugega dela po golu Andrewa Shawa, dve minuti pozneje pa so tudi že vodili, po golu Teuva Teravainena. A odgovor Tampe je bil hiter, Nikita Kučerov je slabi dve minuti za tem dosegel izenačujoči zadetek. Tudi ob koncu druge tretjine pa je Tampa vodila, po zaslugi Tyler Johanson. Rezultat v napetem obračunu je bil na začetku zadnjega dela spet poravnan: Brent Seabrook je zadel za 3:3. A na koncu se vendarle veselili domači hokejisti. Veliki junak je z zmagovitim golom postal Jason Garrison.

Moštvo s Floride slavi novega junaka 20-letnega Andreja Vasiljevskega, ki je v vratih osem minut pred koncem zamenjal poškodovanega Bena Bishopa. Rus se je zelo izkazal in ubranil pet strelov na gol Tampe ter se svoje prve zmage v končnicah veselil kar v velikem finalu.

Finalna serija se bo preselila v Chicago. Tretja tekma velikega finala bo na sporedu v noči s ponedeljka na torek. Moštvi v boju za Stanleyjev pokal igrata na štiri zmage.