NHL: Tampa z Bishopom do vodstva v Chicagu (VIDEO)

V finalu Stanleyjevega pokala so hokejisti moštva Tampa Bay Lightning drugič zapored premagali Chicago Blackhawks (3:2).

Objavljeno
09. junij 2015 10.01
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Chicago - Finalna serija severnoameriške hokejske lige se je s tretjo tekmo preselila v Chicago, kjer pa je še drugič zapored zmagala Tampa Bay. Gostje so bili boljši s 3:2 in zdaj vodijo z 2:1 v zmagah.

Odločilni zadetek je padel tri minute in enajst sekund pred koncem rednega dela tekme, potem ko sta ekipi dvakrat zamenjali vodstvo. Do zadnjega kotička zapolnjeno dvorano United Center je utišal 21-letni Kanadčan Cedric Paquette. Plošček, ki ga je proti vratom Chicaga poslal tokrat z dvema podajama izjemni Victor Hedman, je preusmeril mimo domačega vratarja Coreyja Crawforda v mrežo.

»Ta zmaga je za nas izjemnega pomena. Vse se je v trenutku obrnilo, zdaj smo mi pripli do prednosti v gosteh,« je povedal Hedman. Tampa je prvo domačo tekmo namreč izgubila, a nato na drugi izenačila izid.

Paquette je bil izbran tudi za najboljšega igalca tekma, ob njem je v moštvu Tampe blestel tudi vrata Ben Bishop, ki se je po poškodbi vrnil med vratnici in se izkazal s kar 36 obrambami.O težavah prvega vratarja sicer v ekipi molčijo, trener Jon Cooper tako znova ni želel razkriti, zakaj je moral Bishop iz gola na zadnji tekmi, dejal pa, da bo morda to razkril po koncu serije. 

Tampo je sicer v šesti minuti tekme v vodstvo popeljal Ryan Callahan, še v prvi tretjini je izenačil Brad Richards. Druga tretjina je minila brez golov, po štirih minutah tretjega dela pa so domači vodili po zadetku Brandona Saada. A izid 2:1 je obveljal le pičlih 17 sekund, ko izenačil Čeh Ondrej Palat, nato pa je odločilni gol zabil še Paquette.

»Težko je bilo priti do zmage, a smo s pomojčo Bishopa zdržali. Zdaj imamo še več zaušanja vase. Odlično je gledati, kako se fantje z vsako tekmo dvigujejo,« je bil navdušen kapetan Steven Stamkos.

Chicago je prvič v letošnji končnici izgubil dve tekmi zapored, izenačenje pa bo iskal na četrti tekmi, ki jo bo pred domačimi navijači igral v noči na četrtek.