NHL: Tavares junak v New Yorku, Montreal tik pred napredovanjem

New York Islanders so po podaljšku premagali Washington z 2:1. Montreal je bil tretjič boljši od Ottawe.

Objavljeno
20. april 2015 10.38
SPO-HKO-HKN-WASHINGTON-CAPITALS-V-NEW-YORK-ISLANDERS---GAME-THRE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Severnoameriško hokejsko moštvo New York Islanders je dobilo tretjo tekmo prvega kola končnice proti Washingtonu z 2:1. Junak je bil John Tavares, ki je zadel v 15. sekundi podaljška.

Newyorčani so bili v uvodni tretjini precej bolj nevarni kot njihovi nasprotniki, vendar pa niso našli poti mimo razpoloženega vratarja Brandna Holtbyja, ki je ustavil vseh 18 strelov na svoja vrata (razmerje strelov 18:5).

Gostitelji so svojo premoč izkoristili šele v 33. minuti. Lubomir Višnovsky je z desne strani sprožil močan strel, plošček pa je v mrežo preusmeril Kyle Okposo.

Washington je izenačil v 54. minuti, ko je Nicklas Bäckström natančno sprožil z razdalje, vratar Jaroslav Halak pa je imel pred seboj preveliko gnečo, da bi lahko preprečil gol.

O zmagovalcu je odločal podaljšek. Domačini niso izgubljali časa in so zadeli že po petnajstih sekundah, mož odločitve pa je bil John Tavares, ki je Holtbyja premagal s strelom z leve strani.

Newyorčani v zmagah vodijo z 2:1, četrta tekma bo v noči na sredo v New Yorku.

 

Montreal drvi proti napredovanju

Hokejisti Montreala so bili po podaljšku boljši od Ottawe z 2:1 in so le še zmago oddaljeni od napredovanja (vrhunci v spodnjem videu).

Otttawa je pred domačimi gledalci povedla v 12. minuti prek Clarka MacArthurja, nato pa je pri Montrealu na sceno stopil Dale Weisein v 55. minuti poravnal izid, nato pa v 9. minuti podaljška zadel za tretjo zmago svojega moštva. Naslednja tekma bo v noči na četrtek v Ottawi.

Na preostalih tekmah je Chicago s 4:2 premagal Nashville in v zmagah vodi z 2:1, Calgary pa je bil s 4:2 boljši od Vancouvra in je povedel z 2:1.

 

Izidi prvega kola končnice lige NHL

Vzhodna konferenca

New York Islanders - Washington Capitals 2:1 (po podaljšku) /2:1/

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1:2 (po podaljšku) /0:3/

 

Zahodna konferenca

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 4:2 /2:1/

Calgary Flames - Vancouver Canucks 4:2 /2:1/