NHL: Točki za Kralje (VIDEO) 

Los Angeles Kings so na srečanju z Edmontonom zmagali s 6:4. Kopitar brez točk.

Objavljeno
05. april 2017 10.48
APTOPIX Devils Elias Future Hockey
N. Gr.
N. Gr.
Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings so v noči na sredo v ligi NHL premagali Edmonton Oilers s 6:4 in osvojili novi točki, s katerimi pa so po slovesu od končnice le utrdili deveto mesto na zahodu. Kapetan ekipe Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce.

Gledalci so v Los Angelesu videli tekmo, polno preobratov. Gostje iz Kanade so v uvodu namreč ušli na 2:0, gostitelji so s tremi zaporednimi goli povedli, dopustili izenačenje, v zadnjem delu pa vodili s 5:3. Zanimivo je postalo vnovič v končnici, ko je Darnell Nurse v 54. minuti znižal na 5:4, Drew Doughty pa je z golom za končnih 6:4 81 sekund pred koncem vendarle odločil zmagovalca. Po prostem večeru bodo kralji v svoji dvorani gostili še eno kanadsko moštvo - Calgary.

Na vzhodu si je Boston z zmago nad Tampa Bay Lightning s 4:0, dva gola je dosegel David Pastrnak, priigral play off. Ekipi sta tekmo začeli kot osmo in devetouvrščena ekipa konference in Tampa je imela Lepo priložnost, da se Bostonu tri tekme pred koncem približa na dve točki zaostanka. Razlika je zdaj narasla na šest točk, zato Tampa, pa tudi New York Islanders, teoretično lovijo končnico v dvoboju s Torontom, ki je doma izgubil z Washingtonom z 1:4 in ima pet točk prednosti pred omenjenima ekipama. 

Patrik Eliaš je pred dnevi napovedal, da bo zaradi poškodb vendarle končal dolgo in zelo bogato kariero. Moštvo New York Devils, za katerega je v ligi NHL igra več kot 20 let, se mu je poklonilo in napovedalo, da bo po sezoni upokojilo njegov dres s številko 26. Eliaš je pravo slovo dobil v prvih jutranjih urah srede, ko je vrgel prvi plošček na tekmi med Devils in letalci iz Philadelphie. Na zadnji domači tekmi New Jerseya, mestnemu derbiju z New Yorkom, bo še zadnjič pridrsal na led. 

IZIDI

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 4:0
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 1:0 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4:1
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 1:4
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 2:0
Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 5:3
Nashville Predators - New York Islanders 1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2:5
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3:2 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:1
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 6:4
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 3:1