NHL: Toews drugič zapored odločil tekmo v podaljšku

V severnoameriški hokejski ligi je sinoči Chicago z 1:0 premagal Anaheim, New York Islanders pa Calgary s 4:0.

Objavljeno
27. oktober 2015 07.38
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - V severnoameriški hokejski ligi med najbolj vročimi moštvi začetka sezone ostaja ekipa New York Islanders, tokrat je v domači dvorani Barclays odpihnila Calgary s 4:0. Junak tekme je bil vratar Jaroslav Halak, ki je imel pred sezono težave s poškodbo in na pripravljalnih tekmah na ledu prebil le 40 minut ter tudi izpustil prve štiri tekme nove sezone. Toda po njegovi vrnitvi ni ne duha ne sluha o poškodbi, izkušeni Slovak že blesti, tokrat je ustavil 29 strelov za svoj drugi »shutout« v sezoni.

Za vodstvo domačinov je v drugi tretjini poskrbel Mikhail Grabovski, še trije goli so nato padli v zadnjem delu, med strelce so se vpisali Frans Nielsen, Cal Clutterbuck in Kyle Okposo. Calgary je tako še drugič zapored izgubil v New Yorku, Islanders pa so izkupiček na zadnjih sedmih tekmah popravili na 6-1-0.

Hokejisti Chicaga so proti Anaheimu skoraj zadnjo prekopirali zmago proti Tampi, ko so na istem prizorišču zmagali z enakim izidom - 1:0. Znova je namreč edini gol podal v podaljšku, mož odločitve pa je bil znova Jonathan Toews. Vratarja Frederika Andersena je premagal s strelom iz zapestja po 51 sekundah dodatnega dela tekme. Čuvaj mreže pri Chicagu Corey Crawford je ustavil 39 strelov in drugič zapored ohranil prazno mrežo. Rački še naprej beležijo enega najslabših štartov v sezono, na osmih tekmah so že petkrat izgubili.

Ob zmagi Arizone s 4:3 nad Torontom je bil v središču pozornosti novinec Max Domi. Zabil je namreč gol za vodstvo nad nekdanjim moštvom njegovega očeta Tieja Domija, ki je v Torontu preživel več kot deset sezon, včeraj pa tekmo tudi spremljal na tribuni. Kojoti so zmagali drugič zapored, potem ko so v tretji tretjini že vodili s 4:1. Vratar Mike Smith je zbral 24 obramb.

NHL:

New York Islanders - Calgary Flames 4:0

Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 3:4

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 1:0 (podaljšek)