NHL: tretja zaporedna zmaga Bostona

Hokejisti Bostona so v noči s srede na četrtek premagali Buffalo s 5:2, Ottawa je bila boljša od Detroita (6:1).

Objavljeno
24. oktober 2013 10.01
HKO-HKN-SPO-BOSTON-BRUINS-V-BUFFALO-SABRES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Buffalo - Hokejisti Bostona so v severnoameriški ligi NHL zabeležili tretjo zaporedno zmago, potem ko so bili na gostovanju boljši od Buffala s 5:2 (vrhunci v spodnjem videu).

Goste je v vodstvo popeljal Milan Lucic v 12. minuti, isti igralec pa je zadel tudi po štiridesetih sekundah druge tretjine za 2:0.

Buffalo je izid znižal v 29. minuti, ko je Cody Hodgson izkoristil številčno premoč in iz neposredne bližine premagal vratarja Chada Johnsona. Gledalci so do konca tretjine videli še dva gola, po enega v vsaki mreži. Najprej je bil pri Bostonu uspešen Dougie Hamilton v 32. minuti, pri domačih pa je v 36. minuti Nikita Zadorov dosegel prvi gol v karieri.

Zadnja tretjina je bila povsem na strani gostov, ki so sprožili več strelov proti nasprotnikovim vratom (13:2) in zahvaljujoč dvema goloma Toreyja Kruga odločili dvoboj. Ameriški branilec v vrstah Bostona je svoj prvi gol dosegel v 45. minuti, končni izid pa je postavil v 50. minuti z igralcem več.

Zmaga gostov je imela tudi grenak priokus, saj se je v 45. minuti poškodoval napadalec Loui Eriksson, ki ga je v obraz udaril napadalec Buffala John Scott, za kar si je prislužil predčasen odhod v slačilnico.

Na edini preostali tekmi je Ottawa v gosteh premagala Detroit s 6:1. Gostje niso pokazali usmiljenja do svojega nekdanjega kapetana Daniela Alfredssona, ki je za Ottawo igral kar 17 sezon in je letošnje poletje prestopil v Detroit.

Pri zmagi Ottawe sta se najbolj izkazala Jason Spezza in Bobby Ryan s po dvema goloma, vratar Craig Anderson pa je ubranil 31 strelov na svoja vrata.

Izida

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 1:6

Buffalo Sabres - Boston Bruins 2:5