NHL: Trevor Lewis prekinil niz porazov Kraljev (VIDEO) 

Hokejisti Los Angelesa so v noči na sredo premagali Colorado Avalanche z 2:1. 24 obramb Petra Budaja, Kopitar brez točk.

Objavljeno
22. februar 2017 07.41
NHL/
N. Gr.
N. Gr.

Los Angeles - Tekmovanje v ligi NHL se je v noči na torek nadaljevalo tudi za hokejiste Los Angelesa, ki so v zadnjem času v zelo slabi formi, končnica pa jim polzi iz rok. Pred današnjo zmago proti Coloradu so nanizali tri zaporedne poraze in izgubili kar pet od zadnjih šestih tekem. 

Tudi tokrat Kralji niso bili zelo učinkoviti, po zgodnjem vodstvu Colorada jih je v igri držal vratar Peter Budaj, ki je obranil 24 od 25 strelov na vrata Los Angelesa. Za izenačenje je poskrbel Tyler Toffoli, za zmago pa Trevor Lewis. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je tudi tokrat ostal brez točk in nadaljuje eno najslabših sezon v njegovi karieri. V dobrih 18 minutah igre je v statistiko vpisal le en strel na gol. Zmage se je razveselil tudi trener Los Angelesa Darryl Sutter. To je bila že njegova 215 na klopi Kraljev, s čimer je postal najbolj uspešen trener v klubski zgodovini. 

Los Angeles je z zmago ohranil stik s Calgaryjem na 8. mestu zahodne konference, ki še vodi v končnico, a jim za ovratnik diha tudi Winnipeg. Do konca sezone Kralje čaka še napet boj za eno od mest v končnici. 

LIGA NHL

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings     1:2

New Jersey Devils - Ottawa Senators        1:2

New York Rangers - Montreal Canadiens      2:3

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins  1:3

Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets        5:4

Detroit Red Wings - New York Islanders     1:3

Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers      4:1

Nashville Predators - Calgary Flames       5:6

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks        3:5