NHL: trije goli Kopitarja za zmago Kraljev v New Yorku (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v gosteh po podaljšku premagali New York Rangers s 5:4, Anže Kopitar je dosegel 3 gole.

Objavljeno
13. februar 2016 05.56
Posodobljeno
13. februar 2016 06.27
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

New York - Hokejisti Los Angelesa so še drugi večer zapored igrali v New Yorku in po včerajšnjem porazu z New York Islanders danes ponoči po podaljšku premagali New York Rangers s 4:3.

Prvo ime tekme je bil slovenski as Anže Kopitar, ki je ob zmagi svojega moštva dosegel tri gole, kar se je zgodilo prvič po 11. marcu leta 2011. Hrušičan je zadel za 1:0, 3:3 in v zadnji minuti rednega dela izsilil podaljšek (4:4). Kopitar je v tej sezoni odigral 54 tekem in vknjižil 50 točk (16+34).

»Vsekakor je pomagalo, da sem zadel že s svojim prvim strelom na gol. Če me spomin ne vara, sem zadnji hat-trick dosegel proti Columbusu, občutek je odličen. V primerjavi z včerajšnjo tekmo smo povsem drugačna ekipa. Po pravici povedano, ne vem, kaj nam je bilo včeraj, kot da smo bili začarani na začetku. Danes smo bili malo bolj osredotočeni na začetek tekme in to nam je dobro uspelo. Vemo, da je še kar dolga pot do same končnice. Naš cilj je pač zaključiti brez kakršnegakoli stresa v začetku aprila, da se ne bomo tresli, ali bomo ali ne bomo. Hočemo si zagotoviti končnico že kakšen teden prej. Treba je samo še mleti tako naprej in osvajati točke,« je povedal Anže Kopitar.

Najboljši slovenski hokejist je za prvi gol na tekmi potreboval le 33 sekund. Prvi se je prebil do odbitega ploščka in zaokrožil za domačim golom, nato pa z leve strani zadel za 1:0.

Kralji so v prvi tretjini dosegli še en gol, v 12. minuti je na 2:0 povišal Marian Gaborik, gostitelje pa je v 14. minuti v igro vrnil Viktor Stalberg. Gostje so ob koncu prve tretjine ostali brez Gaborika, ki je v 16. minuti trčil z Dominicom Moorom in si poškodoval nogo, tako da je tekmo končal predčasno.

Newyorčani so v drugi tretjini zrežirali preobrat. Najprej je Derek Stepan v 28. minuti poravnal izid na 2:2, Mats Zuccarelo pa je v 30. minuti domačine popeljal v vodstvo. Strelski pohod domačinov je v 36. minuti ustavil Kopitar, ki je izkoristil podajo Milana Lucica in zadel iz neposredne bližine.

Zadnjo tretjino so bolje začeli domačini in v 56. minuti izkoristili številčno premoč, strelec je bil Kevin Hayes. Kralji so nato zaostajali vse do zadnje minute, ko je na sceno ponovno stopil Kopitar. Ta je prejel plošček na desni strani napadalne tretjine in sprožil v daljši kot, plošček pa je zadel branilca Kevina Kleina in končal v mreži.

Los Angeles je tekmo odločil v četrti minuti podaljška, ko je Tanner Pearson dobil plošček v srednji tretjini in po desni strani zadrsal proti domačim vratom, za konec pa natančno meril v daljši kot.

Kralji so se s 33. zmago sezone utrdili na prvem mestu pacifiške divizije (69 točk), drugi je San Jose (61), tretji pa Anaheim (60).

Rezultati lige NHL

New York Rangers - Los Angeles Kings 4:5 (po podaljšku)

(Anže Kopitar 3 goli v 23:23 za Los Angeles)

Buffalo Sabres - Monteal Canadiens 6:4

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 1:2 (po kazenskih strelih)

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 2:3 (po kazenskih strelih)

Florida Panthers - St. Louis Blues 3:5

Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 4:3 (po podaljšku)

Arizona Coyotes - Calgary Flames 4:1