NHL: uspavani Nashville pokleknil že tretjič zapored (VIDEO)

Vodilno moštvo hokejske lige NHL je moralo na kolena tudi pred Rangerji iz New Yorka, ki so bili prepričljivo boljši s 4:1.

Objavljeno
03. marec 2015 10.32
SPO-HKO-HKN-NASHVILLE-PREDATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Vodilna zasedba hokejske lige NHL, Nashville Predators, je očitno pošteno uspavana po vrhunskem prvem delu sezone, v katerem je izgubljala le izjemoma, zdaj pa je morala še tretjič zapored na kolena. Tokrat ji je lahko v uteho vsaj to, da ji je skalp snelo drugouvrščeno moštvo vzhodne konference, New York Rangers, ki je bilo pred domačimi navijači v Madison Square Gardnu prepričljivo boljše s 4:1. Majico zmagovalnega moštva je prvič v karieri oblekel 28-letni branilec Keith Yandle, ki je bil prejšnjih osem sezon in pol zvest Kojotom iz Arizone, za katere je zbral kar 585 nastopov v NHL.

Ob debiju se ni vpisal med strelce in podajalce, pa vendar je prepričal trenerja Alaina Vigneaulta, ki mu je ponudil 20-minutno priložnost za dokazovanje na ledeni ploskvi. »Za njim je uspešna tekma, vendar pa ne želim izpostaviti nobenega posameznika, saj smo kot moštvo pokazali eno najbolj popolnih predstav v sezoni. S čvrsto obrambo smo najuspešnejšemu moštvu v ligi preprečili, da bi se razigralo,« je bil trenerjev komentar po sladki zmagi.

Zmaga Rangerjev je bila povsem zaslužena, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat - kar 40:26 v njihovo korist. Čeprav je Nashvillov čuvaj mreže, Finec Pekka Rinne, zbral 36 obramb, je izgubil v še petem od zadnjih šestih dvobojev, v katerih je našel mesto v začetni postavi. Zmago New Yorka je 44 sekund pred koncem potrdil Rick Nash, ki je razparal prazno mrežo in vpisal že svoj 38. gol v sezoni, kar ga na lestvici strelcev uvršča tik pod vrh - na drugo mesto (le za Alexom Ovečkinom, ki je prispeval še tri zadetke več). Je pa prekinil tri tekme trajajoč strelski post.