NHL: Vancouver končal črni niz, Montreal že drugič zmagal

V končnici NHL Montreal proti Ottawi vodi z 2:0 v zmagah. Izid je izenačen med Chicagom in Nashvillom, ki je tokrat zmagal s kar 6:2.

Objavljeno
18. april 2015 09.33
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - V 1. krogu končnice severnoameriške hokejske lige je na vzhodu v derbiju kanadskih moštev že do druge zmage nad Ottawo prišel Montreal. Prednost 2:0 v zmagah si je zagotovil v podaljšku, za končnih 3:2 je po slabih štirih minutah zadel Aleks Galčenjuk. Vratar Carey Price je za Montreal zbral 29 obramb, na drugi strani pa je Andrew Hammond ustavil kat 37 strelov, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago. Med strelce so se v rednem delu vpisali Max Pacioretty in P.K. Subban za Montreal ter Clarke MacArthur in Patrick Wiercioch pri Ottawi.

Na drugi tekmi vzhodne konference je Washington s 4:3 premagal moštvo New York Islanders. Ključni mož tekme je bil nemški vratar Philipp Grubauer, ki se je v svoji prvi tekmi v končnici dobro znašel in ohranil upe Washingtona, ustavil je 18 od 21 strelov in poskrbel za izenačenje v zmagah na 1:1. Gostje so sicer v drugi tretjini vodili že za dva gola, a so se domači vrnili, Alex Ovečkin, Nicklas Backstrom in Jason Chimera so poskrbeli za preobrat in ohranili upe za nadaljevanje. Pri Otočanih so se med strelce vpisali Cal Clutterbuck, Ryan Strome in Kyle Okposo, vratar Jaroslav Halak pa je ustavil 31 od 35 strelov.

Pestro je bilo tudi na obeh tekmah zahodne konference. Zlasti presenetljivo visoko zmago je dosegel Nashville in s 6:2 premagal Chicago. Izid v zmagah je tako izenačen na 1:1. Domači so sicer v drugi tretjini ostali brez svojega prvega moža, poškodoval se je branilec Shea Weber, ki v nadaljevanju ni več stopil na led. Kljub temu pa so po izenačenem začetku tekme v zadnji tretjini nadigrali goste iz Chicaga. Craig Smith je ob tem prispeval dva gola in podajo ter bil najboljši igralec tekme. Za goste sta zadela Patrick Sharp in Patrick Kane.

Do izenačenja v zmagah je prišel tudi Vancouver, ki je s 4:1 premagal Calgary. Boljši so bili že v prvi tretjini, nato pa po odličnih obrambah Eddieja Lacka (22 obramb) ugnali goste. Daniel Sedin in Chris Higgins sta zadela ob igralcu več, Ronalds Kenins je v zadnji tretjini povišal na 3:0, preden je Kris Russell zadel edini gol za Calgary. Radim Vrbata je nato zadel še v prazen gol. Vancouver je tako le končal črni niz porazov na domačih tleh, kjer je izgubil kar zadnjih sedem tekem v končnici.

NHL, končnica, 1. krog:

Vzhodna konferenca:

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3:2 (podaljšek)
Montreal vodi z 2:0 v zmagah.

Washington Capitals - New York Islanders 4:3
Ekipi sta izenačeni na 1:1.

Zahodna konferenca:

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 6:2
Ekipi sta izenačeni na 1:1.

Vancouver Canucks - Calgary Flames 4:1
Ekipi sta izenačeni na 1:1.