NHL: Vancouver z zmago popeljal Kralje v končnico

Hokejisti Vancouvra so pred domačimi navijači porazili Detroit (2:1), s čimer se je poleg njih v končnico uvrstil tudi Los Angeles.

Objavljeno
21. april 2013 10.13
HKN-74284887
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Vancouver - Skrajšana sezona severnoameriške lige NHL se vztrajno približuje izločilnim bojem, v katere se je že uvrstilo osem moštev. Sinoči je to med drugim uspelo Vancouvru, ki je po kazenskih strelih premagal Detroit (2:1) in poskrbel tudi za napredovanje branilcev naslova iz Los Angelesa.

Vancouver je na tekmi z Detroitom povedel v 13. minuti, ko je z igralcem več zadel Alexander Edler. Gostje so izenačili še pred koncem uvodne tretjine, natančneje v 20. minuti, ko je bil uspešen Cory Emmerton. Nato je na sceno stopil domači vratar Cory Schneider, ki je s svojimi številnimi obrambami Detroit spravljal v obup. V rednem delu je ustavil kar 33 strelov, od tega 21 v zadnji tretjini, ki se je končala z izidom 1:1.

Moštvi tudi v podaljšku nista dosegli gola, zato so sledili kazenski streli. Zmagovalca je v tretji seriji odločil domačin Maxim Lapierre in poskrbel za veliko slavje privržencev Vancouvra.

V Zahodni konferenci so štiri moštva že zagotovila mesto v končnici, in sicer Chicago (73 točk), Anaheim (60), Vancouver (57) in Los Angeles (55).

 

Torontu zmaga nad Ottawo in mesto v končnici

Za razliko od Los Angelesa, ki mu je mesto v končnici potrdil Vancouver, so si hokejisti Toronta ključno zmago sodelovanje v izločilnih bojih - tam bodo igrali prvič po letu 2004 - izborili sami.

Toronto je v noči s sobote na nedeljo gostoval pri Ottawi in v obračunu kanadskih moštev slavil s 4:1. Za novi točki gostov sta imela največ zaslug James van Riemsdyk, ki je dosegel dva gola, in vratar James Reimer, ki je ustavil 49 strelov.

V vzhodni konferenci so v končnico že napredovali Pittsburgh (68 točk), Montreal (59), Boston (57) in Toronto (55), medtem ko se bo tretjeuvrščeni Washington (52) za to moral še potruditi.

Izidi:

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 2:3

New Jersey Devils - Florida Panthers 6:2

Winnipeg Jets - New York Islanders 4:5 (kazenski streli)

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3:5

Montreal Canadiens - Washington Capitals 1:5

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1:4

Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 2:3 (kazenski streli)

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 2:1 (kazenski streli)