NHL: Varlamov zbral 44 obramb in zaklenil mrežo (VIDEO)

Hokejisti Colorada so z 2:0 odpravili Montreal, čeprav je bilo razmerje strelov kar 44:25 v korist poražencev.

Objavljeno
15. februar 2018 10.39
HOCKEY-NHL-COL-MTL/
J. P.
J. P.

Denver - V hokeju ne zmaga vedno boljši. To so sinoči na lastni koži v ligi NHL občutili igralci Montreala, ki so bili na gostovanju pred 14.928 gledalci v dvorani Pepsi Center v Denverju v vseh pogledih, najbolj pa v razmerju strelov na gol (44:25), boljši od Colorada, le njegove mreže niso znali zatresti. Zmaga je tako ostala doma, za 2:0 sta zadela Šved Carl Söderberg in Alexander Kerfoot, glavni junak pa je bil seveda ruski vratar Semjon Varlamov, ki je zbral kar 44 obramb in zaklenil mrežo.

To se mu je posrečilo drugič v sezoni in 22. v karieri onkraj luže, zasedba Colorada pa je izenačila franšizni rekord z že deseto zaporedno domačo zmago. Z njo je rahlo ušla Kopitarjevim Kraljem iz Los Angelesa v dvoboju za mejno osmo mesto na razpredelnici zahodne konference, a so moštva med šestim in enajstim mestom le tri točke narazen, medtem ko ima Montreal na vzhodu po tretjem zaporednem porazu vedno manj možnosti za čudež in napredovanje v izločilne boje lige.

Mimogrede: še več obramb kot Varlamov, neverjetnih 54, je sinoči ob zmagi Toronta (6:3) zbral danski čuvaj mreže Frederik Andersen. Poraženi Columbus je v okvir vrat sprožil kar 57 strelov, zmagovalna ekipa le 28, a je bilo to več kot dovolj, da je zmaga ostala doma, Javorovi listi, ki držijo tretje mesto na lestvici vzhodne konference, pa so še petič zapovrstjo ostali neporaženi. Kar pet točk za tri zadetke in dve asistenci je prispeval 27-letni center Nazem Kadri, kar je njegov rekord na eni tekmi.

IZIDI LIGE NHL

Toronto Maple Leafs : Columbus Blue Jackets 6:3
Colorado Avalanche : Montreal Canadiens 2:0
Vancouver Canucks : Florida Panthers 3:4