NHL: večer po ključni zmagi v sezoni Kralji praznih rok

Moštvo Los Angelesa je na gostovanju v San Joseju potegnilo kratko, Anže Kopitar svoje statistike ni oplemenitil.

Objavljeno
04. april 2014 09.20
SPO-HKO-HKN-WINNIPEG-JETS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Jose - Hokejisti moštva lige NHL Los Angeles Kings so po včerajšnjem ključnem skalpu Phoenixa s 4:0 danes ostali praznih rok, saj so se z gostovanja pri San Joseju vrnili s porazom z 1:2. Slovenski reprezentant Anže Kopitar na svoji jubilejni 600. tekmi v NHL pri edinem golu svojega moštva ni sodeloval, v 19 minutah na ledu pa je sprožil dva strela proti vratom tekmečevega finskega čuvaja mreže Anttija Niemija.

Kralji so lahko po dokončno potrjeni uvrstitvi v končnico, ki so ji jo zagotovili dan pred tem z gladko zmago nad Phoenixom, lažje zadihali, kar se je poznalo tudi v njihovi poletni in napadalno usmerjeni igri. Kronali so jo že sredi četrte minute z zgodnjim golom Jordana Nolana, njegovim šele desetim v ligi NHL. Takoj za tem je moral po prekršku nad Loganom Couturom za dve minuti na klop Kopitar, vendar pa Morski psi številčne prednosti niso znali izkorstiti.

Zato pa je bilo drugače v drugi tretjini, ko se je gostiteljem vendarle posrečil popoln preobrat. Najprej je v osmi minuti ob igralcu več na ledu izenačil Brent Burns, nato pa je pet minut pozneje San Jose v vodstvo popeljal Couture. V zadnji tretjini se izid ni več spremenil, zmaga je ostala doma, pa čeprav so bili hokejisti Los Angelesa - tokrat je med vratnicami stal Martin Jones - precej agilnejši v napadu (razmerje strelov 27:21).

IZIDI LIGE NHL

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 2:1 (Anže Kopitar 0+0 v 19 minutah)
Philadelphia Flyers : Colummbus Blue Jackets 0:2
Carolina Hurricanes : Dallas Stars 4:1
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 4:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 1:4
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 3:2 (kazenski streli)
St. Luis Blues : Buffalo Sabres 2:1
Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 2:4
Colorado Avalanche : New York Rangers 3:2 (kazenski streli)