NHL: Visok poraz prvakov na nogometnem stadionu (VIDEO)

Hokejisti Minnesote so na svojem ledu - na nogometnem stadionu pred 50 tisoč gledalci - s kar 6:1 premagali prvake pri Chicagu.

Objavljeno
22. februar 2016 09.51
A. V., STA
A. V., STA
Minnesota - Hokejisti Minnesote, ki je pred tednom dni po osmih zaporednih porazih odpustilo Mika Yea in namesto njega za vodjo ekipe postavilo nekdanjega stratega moskovskega CSKA Johna Torchettija, je na nogometnem stadionu pred 50 tisoč gledalci, na kolena spravila vodilno ekipo zahodne konference in branilca naslova pokala Stanley. Tekma je bila odločena že po dveh tretjinah, ko je Jason Pominville zadel za 4:0. V domači ekipi nihče od igralcev ni dosegel več kot gola, z golom in dvema podajama pa sta se ob vratarju Devan Dubnyk, ki je ubranil 31 strelov proti svojim vratom, izkazala še Erik Haula in Jason Pominville.

"Najbolj pomembno je, da smo si spet pridobili samozaupanje, ki je bilo po osmih zaporednih porazih že močno načeto," je po še četrti zaporedni zmagi svoje ekipe s Torchettijem na klopi dejal vratar Devan Dubnyk. Z novo zmago so hokejisti iz Minneapolisa spet v igri za uvrstitev v končnico.

S kar štirimi goli razlike (5:1) je na gostovanju v Vancouvru izgubil Colorado Avalanche, tudi na tej tekmi pa je imel nemalo zaslug za visoko zmago domači vratar, saj je Ryan Miller zaustavil kar 37 strelov, klonil pa je šele v zadnji minuti. Dva gola za zmago svoje ekipe je dosegel Jannik Hansen, s kar štirimi podajami pa se je izkazal tudi Šved Henrik Sedin.

Brez večjih težav je do zmage prišel tudi Anaheim Ducks, ki je s 5:2 doma premagal Calgary Flames. Z dvema goloma in podajo se je izkazal Ryan Kesler, medtem ko je Tampa Bay Lightning odpor domače Caroline Hurricanes strla v zadnji tretjini. Deset sekund je za 4:2 zadel Ryan Callahan.

Ker po 60 minutah tekme v Madison Square Garden ni bilo golov, je bil na vrsti podaljšek. Odločitev o zmagovalcu je padla v v zadnjih sekundi druge minute, ko je vratarja Jimmy Howard ugnal Kevin Klein.

NHL
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 3:4

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 6:1

Anaheim Ducks - Calgary Flames 5:2

New York Rangers - Detroit Red Wings 1:0 po podaljšku

Caroline Hurricanes - Tampa Bay Lightning 2:4

Vancouver Canucks - Coolorado Avalanche 5:1