NHL: vodilni Anaheim na kolenih (VIDEO)

Od Račkov so bili s 4:1 boljši hokejisti Chicaga, pri vseh štirih golih je kot podajalec sodeloval Patrick Sharp.

Objavljeno
31. januar 2015 10.15
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Anaheim - Vodilno moštvo hokejske lige NHL, Anaheim Ducks, je moralo po šestih zaporednih zmagah še drugič v nizu na kolena, pred domačimi navijači je namreč priznalo premoč Chicagu (1:4). Kljub temu je zadržalo prvo mesto zahodne konference, medtem ko je zasedba Chicaga četrta, loči pa ju zgolj ena zmaga.

Zmagovalec je bil odločen že po dveh tretjinah, ko je moral vratar Račkov, Danec Frederik Andersen, že trikrat po plošček v mrežo. Pri vseh zadetkih se je kot podajalec izkazal Patrick Sharp, ki je v uvodnem delu pripravil teren Jonathanu Toewsu, v drugem pa še Duncanu Keithu in Patricku Kanu. Častni gol za domače, ki so tudi sicer precej manj sprožali v okvir vrat kot tekmeci (razmerje 22:33), je ob številčni premoč na ledu dosegel Rickard Rakell, končni izid pa je s svojim 25. golom v sezoni, kar ga na lestvici strelcev drži na visokem petem mestu, postavil Kane. Tudi tokrat je bil asistent Sharp.

»Ne vem, kaj se dogaja letos, a zdi se, kot da je za nami nekaj odličnih, da ne rečem perfektnih, tekem. Zagotovo pa lahko zatrdim, da perfektnih gostovanj,« je poudaril 26-letni desnokrilni igralec Patrick Kane, ki se je izkazal z dvema goloma in podajo.