NHL: Vragi devetič zapored potegnili kratko po kazenskih strelih

Junak zmage Montreala nad New Jerseyjem je bil David Desharnais, ki je izsilil podaljšek in nato še odločil zmagovalca.

Objavljeno
05. december 2013 11.00
SPO-HKO-HKN-MONTREAL-CANADIENS-V-NEW-JERSEY-DEVILS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

NewJersey - Kanadski hokejist David Desharnais, član moštva lige NHL Montreal Canadiens, v tej sezoni ne slovi ravno po izjemnem nosu za gol, saj je v 27 dvobojih prispeval le 10 točk (trije zadetki, sedem podaj). Kar pa v ničemer ne spremeni dejstva, da je bil sinoči odločilni člen pri zmagi (4:3) svojega moštva nad New Jerseyjem.

Najprej je z golom zgolj 37 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, nato pa prispeval še odličilni zadetek pri izvajanju kazenskih strelov. »Napredujemo in se učimo različnih tehnik zmagovanja. Tekmeci so minuto pred koncem rednega dela zadeli za vodstvo, zato smo vedeli, da moramo vse sile usmeriti v napad in zabiti za izenačenje. Ko sem videl, da je čuvaj mreže Vragov Cory Schneider za hip dvignil nogo, mi je bilo jasno, da priložnosti, ki se mi je ponudila, ne smem zapraviti,« se je gola, ki so ga sodniki sicer potrdili šele po ogledu videoposnetka, vnovič spomnil Desharnais.

Montreal je sicer prvi ušel z golom Briana Gionte v 11. minuti, nato se mreži vse do 45. minute nista več zatresli. Odtlej pa so gledalci spremljali pravo kanonado in ko je Patrik Eliaš domače moštvo popeljal v vodstvu s 3:2 le 66 sekund pred koncem, so privrženci že slutili zmago New Jerseyja. A jim je veselje preprečil Desharnais. Vragi sicer nikakor nimajo sreče pri izvajanju kazenskih strelov, saj so v zadnjih devetih poskusih vselej potegnili kratko.

IZIDI LIGE NHL

New Jersey Devils : Montreal Canadiens 3:4 (kazenski streli)
Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 3:6
Calgary Flames : Phoenix Coyotes 4:1