NHL: vratar Smith ob zmagi Kojotov utrpel pretres možganov (VIDEO)

Hokejisti Arizone so s 3:2 odpravili Anaheim, čeravno so imeli poraženci razmerje strelov krepko na svoji strani (36:20).

Objavljeno
21. februar 2017 08.16
NHL/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Le dve tekmi so sinoči odigrali onstran »luže« v hokejski ligi NHL. Arizona, sicer še vedno drugo najmanj prepričljivo moštvo te sezone, je pred domačimi navijači s 3:2 odpravila Anaheim, predvsem po zaslugi izvrstne prve tretjine, v kateri se je mreža gostov kar trikrat zatresla, že po petih minutah je bilo 2:0. Je pa senco na zmago Kojotov vrgla poškodba njihovega prvega vratarja Mika Smitha, ki je moral v zadnji tretjini predčasno z ledu zaradi pretresa možganov.

Kot je po dvoboju povedal trener Dave Tippett, je s prekaljenim 34-letnim čuvajem mreže vse v redu, je pa namesto njega prvo priložnost za dokazovanje v NHL dobil 22-letni češki up Marek Langhamer in ubranil sedem od osmih tekmečevih poskusov, 27 sekund pred koncem dvoboja ga je matiral zgolj Ryan Getzlaf, ki se je pred tem med strelce vpisal tudi že sredi druge tretjine. Zmage se je sicer veselilo moštvo, ki je bilo manj agilno v napadu, razmerje strelov je bilo namreč krepko na strani Anaheima - kar 36:20.

IZIDA LIGE NHL

Arizona Coyotes : Anaheim Ducks 3:2 (Dvorak 3., Chychrun 5., Vrbata 15.; Getzlaf 33., 60.)

St. Louis Blues : Florida Panthers 1:2 (Brodziak 43.; Audy-Marchessault 11., Trocheck 60.)