NHL: Washington utrdil vodstvo v ligi (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so z gladko zmago proti Philadelphii (4:1) utrdili vodstvo v ligi NHL.

Objavljeno
23. februar 2017 09.41
NHL/
N. Gr.
N. Gr.

Washington - V ligi NHL so bile v noči na četrtek odigrane le tri tekme, v ospredju je bil dvoboj vodilnega Washingtona s Philadelphio. Ekipa iz prestolnice je pred končnico spet ujela zmagoviti ritem in po dveh zaporednih porazih spet vknjižila zmago. Philadelphia je padla s 4:1, dva gola je dosegel Jevgenij Kuznecov, vratar Branden Holtby pa ubranil 33 strelov. Po enkrat sta za goste zadela še Nicklas Backstrom in T.J. Oshie.

»Tekma nam je zadala kar nekaj frustracij. Pokazali smo veliko dobrega, si pripravili veliko lepih priložnosti, toda nismo našli poti do mreže. To se nam prevečkrat dogaja,« je po porazu dejal kapetan Philadelphie Claude Giroux. Najbližji zasledovalci Washingtona so v sredo počivali, zato pa so spet na led stopili igralci Bostona. A niso bili uspešni, v Anaheimu so morali priznati premoč domače ekipe, to je bil njihov prvi poraz pod vodstvom novega trenerja Brucea Cassidyja, pred tem so zmagali štirikrat zaporedoma. Čeprav je bil izid 5:3, je bila tekma odločena šele v zadnjih trenutkih, ko so domači kaznovali, da so tekmeci iz igre potegnili vratarja, končni rezultat je postavil Andrew Cogliano. Pred tem je bil za Anaheim dvakrat natančen Šved Rickard Rakell.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo danes ponoči po srednjeevropskem čas v Staples Centru gostili prav Boston Bruins.    

LIGA NHL

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 1:4

Florida Panthers - Edmonton Oilers 3:4

Anaheim Ducks - Boston Bruins 5:3