NHL: zbogom, Kopitarjevi Kralji! (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so še četrtič v končnici pokleknili pred San Josejem in končali nastope v izločilnih bojih.

Objavljeno
23. april 2016 07.32
Posodobljeno
23. april 2016 07.32
SPO-HKO-HKN-SAN-JOSE-SHARKS-V-LOS-ANGELES-KINGS---GAME-FIVE
J. P.
J. P.

Los Angeles - Slovenski hokejski as Anže Kopitar in njegovi soigralci pri moštvu Los Angeles Kings so že končali sezono lige NHL. Ni se jim namreč posrečilo izmuzniti skozi prvo sito izločilnih bojev, s 4:1 v zmagah so jih odpravili Morski psi iz San Joseja, ki si niso privoščili podobnega spodrsljaja kot predlani, ko so v prvem krogu končnice ravno tako proti Kraljem že vodili s 3:0, a nato po čudežnem zasuku pokleknili in tekmecu dovolili, da je pozneje dvignil tudi šampionski Stanleyjev pokal.

V današnji odločilni peti tekmi so se gostje v Staples Centru veselili zmage s 6:3, bil pa je to dvoboj popolnih zasukov. San Jose je namreč v 25. minuti pobegnil že s 3:0, Los Angeles je - tudi po zaslugi 28-letnega Hrušičana - potreboval zgolj dvanajst minut in pol za izenačenje, vendar pa mu je lov za tekmecem vzel toliko energije, da ga je v zadnji tretjini enostavno zmanjkalo. Morski psi so se tako kot prvi med vsemi moštvi uvrstili v četrtfinale lige NHL.

Uvodna tretjina je bila za gostitelje za čim prejšnjo pozabo. Tekmeci so jih namreč nadigrali, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat - kar 13:4. Nič čudnega torej, da je moral Jonathan Quick prvič na kolena že po 68 sekundah igre. Ukanil ga je Finec Joonas Donskoi, ki si je tako z zamudo čestital za 24. rojstni dan, ki ga je praznoval pred desetimi dnevi. V dvanajsti minuti je razliko podvojil Chris Tierney, v začetku druge tretjine pa je na že 3:0 povišal Matt Nieto.

Zdelo se je že, da je odpora Kraljev konec, vednar pa se domača zasedba s takšnim scenarijem ni sprijaznila. Za začetek zasuka je v 28. minuti poskrbel Kopitar (v 24 minutah na ledu je trikrat sprožil na gol), ki se mu je ploščica od drsalke odbila v mrežo. Zadetek - Anžetov drugi v izločilnih bojih - je predramil varovance Darryla Sutterja, v naslednjih sedmih minutah sta Martina Jonesa matirala še Jeff Carter in Kris Versteeg, ki se je sredi sezone v Los Angeles preselil iz Caroline.

Na drugi odmor sta torej tekmeca odšla poravnana, kar pa je očitno bolj podžgalo goste, ki so v zadnji tretjini navdušili z izjemno učinkovitosjo: iz petih strelov so dosegli tri gole! Prvi je bil, že drugič v obračunu, uspešen Donskoi, nato Joe Pavelski, ki je že pri petih golih v končnici, zmago pa je 22 sekund pred koncem potrdil Šved Melker Karlsson, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže.

Kopitar: Nismo si zaslužili

»Zmage v seriji si nismo zaslužili,« je bil zelo kratek in jedrnat Anže Kopitar, le za odtenek zgovornejši je bil njegov soigralec Milan Lucic: »Seveda smo razočarani, saj smo se celo sezono trudili za preboj v končnico. Lahko iščemo izgovore, toda enostavno nismo igrali, kot bi morali.«

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 3:6 (Anže Kopitar 1+0 v 24 minutah) - izid v zmagah 1:4
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 0:2 - izid v zmagah 3:2
Florida Panthers : New York Islanders 1:2 (v podaljšku) - izid v zmagah 2:3
Dallas Stars : Minnesota Wild 4:5 (v podaljšku) - izid v zmagah 3:2